Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mik lehetnek ezek a pöttyök?

Mik lehetnek ezek a pöttyök?

Figyelt kérdés

Kijöttek úgy egy hete a talpamon és a tenyeremen pöttyök, kisebb dudorok (mint egy apró pattanás), viszketnek... a hegyük általában vízzel van tele, és ha kifakadnak, akkor úgy 1 cm átmérőjű foltban lehámlik a bőröm...

Amúgy nagyon izzadós a tenyerem és a talpam is.

Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet ez? Bőrgomba vagy esetleg ekcéma?

Van olyan fórum, ahol orvos válaszol az ilyen kérdésekre?

2012. júl. 9. 15:31
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez gomba. Nekem is sokat izzad a talpam, és nekem is kijönnek ezek sajnos. Canesten kenőccsel szoktam kenni, és az 1 hét alatt elmulasztja.
2012. júl. 9. 15:43
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi!

Ajánlották már mások is, be is kentem, de annyira izzad a lábam és a tenyerem is, hogy egyszerűen nem szívja be a krémet, csak "leizzadja"...

Ha elmegyek bőrgyógyászhoz, az tud adni esetleg tablettát a krém helyett? Létezik ilyen?

2012. júl. 9. 15:45
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy tabletta van-e erre.

Amúgy én úgy szoktam, hogy este, zuhanyzás után kenem be a lábfejemet, és a tenyeremet, jó vastagon, aztán hintőporral picit beszórom. Éjjel, alvás közben jól beszívódik.

Reggel is bekenem, de akkor csak nagyon vékonyan, hogy éppen annyi legyen ott, amennyit be tud szívni a bőr.

2012. júl. 9. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!