Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mitől szagosodhat ennyire a...

Mitől szagosodhat ennyire a lábam? ( Lent )

Figyelt kérdés
Nincs lábgombám, naponta mosok lábat, pamut zoknit hordok, itthon mindig mezítláb vagyok, bőr cipőt hordok, de mivel itt a jó idő a szandált is felveszem, de még abba is beleszagosodik a talpam. A cipőre visszatérve pedig mikor veszek egy új cipőt az a 2. hónapra álltalában mindig bebüdösödik.

2012. jún. 22. 01:51
 1/10 anonim ***** válasza:

Nekem az szüntette meg a szagosodást, hogy eltávolítottam az elhalt bőrréteget fémreszelővel.

Gondolom így már nem tudtak megbújni, elszaporodni a bacik.

Szóval ezt ajánlom mindenkinek. Nekem azóta teljesen megszűnt a lábszag, mióta rendszeresen leszedem az elszarusodott részt. Még műbőrben sem szagosodik a lábam.

2012. jún. 22. 02:37
 2/10 anonim ***** válasza:
Ja, és a habkő nem jó, semmit sem ér. Csak a fém reszelő.
2012. jún. 22. 02:38
 3/10 anonim válasza:

Az okát nem tudom, egy lehetséges megoldást igen. Minden reggel dezodort használok rá, mert nekem is volt ilyen problémám. Minimálisra csökkent. Dove men+care, de lehet, hogy neked más jobban tetszik...

Remélem tudtam segíteni.

2012. jún. 22. 02:41
 4/10 anonim ***** válasza:

scholl izzadásgátlo zselé + scholl cipöspray nekem tökéletesen megszüntette a gondot. nem is kell mindig használnom, csak mikor idönként elöjön a probléma elkezdem és elmulik. sokszor a zselé nem is kell

amugy ebben a börkeményedéses dologban lehet van valami, mert nekem is van de még nem figyeltem összefüggést. na majd most :)

2012. jún. 22. 04:36
 5/10 anonim ***** válasza:
A lábszagot baktériumok okozzák. Fahéjas vodkában öblögesd a lábad, alkoholos cipőspray-el fújd be a cipőd és nem fog büdösödni. A vodka is jó, ha beleteszed valami permetezőbe, sima kommersz vodka, az alkohol a lényeg.
2012. jún. 22. 08:14
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem a Scholl iszonyú csalódás volt. Semmit nem használt se a cipőspray, se a lábra való, se a betét. Igaz, ennek már 8 éve, hogy ezzel a márkával kísérleteztem.

Azóta lehet, hogy fejlesztették, és már más hatóanyagot tartalmaz.

2012. jún. 22. 12:13
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A reszelőt kipróbálom, ez eddig eszembe se volt pedig egy pici bőrkeményedés van a lábamon.
2012. jún. 22. 14:06
 8/10 anonim ***** válasza:
Száraz lábon kell használni a reszelőt, tehát nem fürdés után, amikor puha a bőr.
2012. jún. 22. 14:16
 9/10 anonim ***** válasza:

Az öcsémnek is ez volt a gondja - annyira durván, hogy amikor beletette a zokniját a szennyesbe, a 100nm-es alsó szintünkön mindenhol érzett.

Egészségügyis vagyok, így a problémát a következő módon kezeltük:

* Heti egy alkalommal teafa olajos lábfürdő (a teafa olaj nagyon durva fertőtlenítő hatással bír, és előnye az alkohollal szemben, hogy nem szárítja ki a láb bőrét, ami azért fontos, mert a száraz, kirepedezett bőrben jobban megtelepednek a baktériumok és gombák)

* Havi 2x reszelés

2 hónapja nincsen szag!

2012. jún. 23. 16:24
 10/10 A kérdező kommentje:
A teefa olajat sokan mondták szóval kifogom próbálni! Patikákban lehet kapni??
2012. júl. 1. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!