Herpesz ellen, ami hónaponta kijön?
hali.
mit tehetek ez ellen? hónaponta kijön általában és kb 1 hét mire meggyógyul úgy hogy kenegetem is.. mivel lehet esetleg meszüntetni? megelőzni és ha már a hólyagot is kijöttek? a kenőcsöm megelőzésre való.. de ha kijött mit tehetek? sósborszeszről hallottam.. meg ilyesmik.. tényleg jó-e? köszi
Menj orvoshoz, azt hiszem, bőrgyógyászhoz. Ha rendes, akkor úgy tudom, adhat antivirális gyógyszeres kezelést. Magyarázatot nem feltétlen tud adni.
És nem sok köze van az immunrendszer gyengüléséhez. Akinek gyengébb az immunrendszere (HIV-pozitív, szervátültetett stb) annak sincs sűrűbben; akinek sűrűbben van, nem gyengébb az immunrendszere....
Jó orvoshoz el kellett volna menned, aki ha szívén viseli a beteg sorsát felírt volna gyógyszert amit állandóan szedni kell:
aciklovir (ACICLOVIR AL 200 mg 25 db 1580 Ft, csak receptre kapható)
famciklovir (FAMVIR, ez nagyon drága, és ez is csak receptre)
Orálisan ne szeretkezz a partnereddel mert megfertőzheted!
Megszüntetni nem lehet, mivel ez a vírus bebújik az idegdúcokba, életed végéig ott fog bennük élni.
A kiújulás gyakoriságát lehet csökkenteni ha fent említett két hatóanyag közül az egyiket tabletta formájában szeded.
Amit még tudnod kell, nem csak a barátod/barátnőd nemi szervét fertőzheted meg, hanem egy orra puszival valakinek az orrát, nyakra puszival nyakát is.
Főleg amikor kiújul akkor senki se puszilgass/csókolgass. Ügyelj a higiéniára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!