Szalmonella fertőzésem lehet, vagy "csak" gyomorrontás?
Tegnap szalonnás tojás-rántottát ebédeltünk a barátommal, aztán este rendeltünk pizzát - egy olyan helyről, ami most nyitott és alapból kínai kajákat árul, de van náluk pizza is. Már a 2. szelet után éreztem, hogy nem esik jól (a tésztája ragacsos volt kicsit), nem is ettem meg a többit. Barátom persze befalta mindet, neki ízlett is (én meg szörnyülködtem, hogy tudja megenni, de ez nem ide tartozik... :D )
A lényeg, hogy ma reggel nagyon émelyegtem és egész délelőtt forgott velem a szoba - nem hánytam, hasmenésem sincs, csak nagyon émelygek és szédülök és ráz a hideg (lázam sincs).
Szerintetek ez szalmonella, vagy csak elcsaptam a gyomrom?
És ilyen tünetekkel már menjek orvoshoz, vagy még várjak esetleg holnapig, hátha jobban leszek...? Mit csináljak?? :(
Köszi!
Szerintem gyomorrontás.
Szalmonella tünetei
Hányinger
Hányás
Hasmenés
Fejfájás
Köldök körüli hasi fájdalom
Köszi a választ!
És akkor tehát ezek a tünetek egyből kijöttek volna?
Vagy mennyi idő után jelentkezik, ha valakinek szalmonellás fertőzése van...?
Mit lehet csinálni ezzel a hülye émelygéssel, szédüléssel? Mert ez a legrosszabb benne... :S
Köszi! :)
B6-ot vettem be végül, most már kicsit jobban vagyok, nem szédülök, csak émelygek továbbra is, de már azt sem annyira...
Már úgy néz ki megmaradok... :) Csak azért voltam annyira ráparázva, mert amúgy én tényleg nem vagyok ilyen rosszul-levős típus, nem szoktam elrontani a gyomrom, kb. 15 éve hánytam utoljára és így nem tudtam, hogyan kell lereagálni, ha ilyen van.
Mindenesetre megtanultam a leckét? most egy ideig tutti nem eszem annyit, mint az elmúlt napokban... :S
Áá, ma elmentem orvoshoz, mert ma reggel is ugyanúgy voltam és kiderült, hogy valami vírus... :S Azt mondta a doki, hogy az evést ne erőltessem, ha hányingerem van, akkor az se baj ha egy-két napig nem eszek, de azért utána szép lassan kezdjek el diétásan étkezni (keksz, ropi, rizs, stb.) és, hogy sok-sok folyadékot kellene innom, mert ki fogok száradni és akkor kórház...
Úgyhogy most 10 percenként iszom a szénsavmentes ásványvizet és délutánra a hőemelkedés is itt van, juppyyy!! :S
De a Cerucal bejött, amit írtál, azt írt fel a doki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!