Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit tegyek, mi lehet a bajom?

Mit tegyek, mi lehet a bajom?

Figyelt kérdés
Kedd este apukám hozott kínai kajáldából csípős, húsos ételt és párolt zöldséget. A párolt zöldségből ettem, másnapra hasmenésem volt, és reggel hőemelkedésem (37,5 fok). Majd másnap reggeltől kezdve óránként kellett a WC-re járnom, mert hasmenésem volt, és lassan belázasodtam. Estére a 37,5 fokos hőemelkedésből 39,5 fokos lázam lett. Rázott a hideg, görcseim voltak, olyan szinten, hogy olykor nem kaptam levegőt. Éjszaka lázálmaim voltak, amikor kinyitottam a sötétben a szememet mindig embereket láttam magam mellett, és kezek nyúltak felém, ráadásul visszatértek a görcseim, rázott a hideg. Csütörtökön elmentem az orvoshoz, aki egy Zinnat nevű antibiotikumot írt fel nekem, plusz adott nekem Algopyrint, hogy lejjebb menjen a lázam. Hazamentem, a gyógyszertől elaludtam, azóta már csak hőemelkedésem van, nem komolyabb. Viszont a hasmenésem nem akar elmúlni. Délután már vízszerű volt. Vettem be Lopedium-ot, utána már nem is tudtam elmenni wc-re, mert nagyon megfogta a hasamat, és már szabályosan az fájt... Péntek reggel visszamentem az orvoshoz - amúgy is azt mondta, hogy másnap menjek vissza - aki azt mondta, hogy valószínűleg a kínai kaja által elkaptam a salmonella betegséget. Mellesleg a Zinnat-ot 2x1 szedem egy nap, és két tabletta között veszek be egy Normaflore-t, mert az orvos szerint, ha egyszerre venném be az antibiotikumot meg a bélflóra helyreállítót, akkor az antibiotikum semlegesítené az utóbbit. Így a Normaflore-t csak délben szedem. Ma viszont már nem is tudom hanyadjára megyek a wc-re, a hasmenés miatt, de egyre többször látom, hogy vér is jön a széklettel együtt. Félek, hogy esetleg a beleimmel van valami, teszem azt seb, vagy ilyesmi. De lehet, hogy csak az erőlködéstől, ugyanis olykor már azt érzem, hogy kellene még, de egyszerűen nem bírok, olyankor meg erőlködöm. :S A derekam annyira fáj, hogy úgy érzem, le akar szakadni. :S Nem tudom, mi legyen. Hétfőn vissza kell mennem orvoshoz, és ha addig többször jelentkezik a vérzés, akkor beutalhat a kórházba? :S
2012. máj. 12. 15:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Igyál sok folyadékot, nehogy kiszáradj./naponta, óránként 1-1,5 pohár enyhén cukrozott, vagy sózott teát/. Nagyon jó ilyenkor a kamilla tea,de ebből, csak napi 3 csészényit igyál meg. Csökkentheti a gyulladást. Segíthet a fertőzés leküzdésében 3-4 fokhagyma kapszula is.Tejet, tejterméket ne igyál, és ne egyél. Hasmenés elleni szereket ne szedj be, mivel lassítják a fertőző étel kiürülését.
2012. máj. 12. 15:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Széklettenyésztés szükséges, a háziorvos utal be rá, amilyen hamar csak tudsz menj! Ott kitenyésztik milyen kórokozó okozza, ami hát valószínűleg fertőzött kajától van. Bár ha addig szeded az antibiotikumot, lehet, hogy már nem lesz kimutatható, mert addigra elpusztul a kezeléstől. Azt hiszem attól függetlenül kontroll még kell. Más nem lett beteg? Mert akkor azért nem biztos, hogy a kínai a bűnös, bár... Egyébként a férjemnek volt egyszer szintén kétes ételtől, őt a László kórházba utalták miatta, de nem feletétlen muszáj kórházba menni. Folyadék bevitel nagyon fontos, a kiszáradás veszélye miatt. Lehet kapni porokat is, amelyek feloldva pótolják a só, és elektrolit veszteséget.Konkrétat inkább nem ajánlok, inkább majd az orvos. Kitartás, és jobbulást!
2012. máj. 12. 15:33
 3/7 anonim ***** válasza:
A helyedben én még ma az ügyeletre mennék!
2012. máj. 12. 15:48
 4/7 A kérdező kommentje:

1. Válaszoló:

Keveset iszok, viszont amint iszok, teszem azt 3-4 korty teát, rögtön wc-re kell rohannom. :S Kamilla teát ittam, viszont attól csak rosszabbul lettem. Lehet, hogy azért mert éppen akkor hatott, nem tudom biztosan. Végül is, torokfájás esetén ha fokhagymát eszik az ember, akkor az elkezdi marni a torkát, mert ugye fertőtlenít. Azt olvastam sok helyen, hogy nem szabad hasfogó gyógyszereket bevenni, mert az csak ront a helyzeten, nem tud kiürülni belőlem a fertőzött étel. Olyan fokhagymakapszulát honnan lehet szerezni?

2. Válaszoló:

És ha addigra elpusztul a kezeléstől, akkor már mondhatni hamar meggyógyulok? Még sosem kaptam el ilyen betegséget, és félek, nehogy komolyabb legyen. Olvastam néhol, hogy komoly szövődményei lehetnek, plusz akár hordozóvá is válhatok,bár nem tudom, hogy hogyan adhatnám át másnak? Eszik belőlem, vagy mi? :D

Más nem lett beteg, pl. Párom is evett abból a húsból, ráadásul többet mint én, mivel nekem nem ízlett, mert savanyának éreztem. Mondjuk én a fűszerezésének tulajdonítottam az egészet. De még arra a párolt zöldségre is gyanakodtam, de annak meg azon kívül, hogy piszok sós volt, különösebb baja nem volt. Bár az tény, hogy az immunrendszerem nagyon gyenge, ez valószínűleg a helytelen táplálkozásomtól is van, meg ugye valamilyen szinten az is beleszólhat, hogy a lelki világom nem éppen kiegyensúlyozott. :S

Gyógyulok, remélem mihamarabb!

Bár én még ettől a vérzéstől félek, hogy nincsen-e valami komolyabb bajom. :S

Köszönöm szépen a válaszotokat!! :-)

2012. máj. 12. 15:48
 5/7 A kérdező kommentje:

3. Válaszoló:

Én is gondoltam rá, de ha be is utalnának a kórházba, akkor a hétvégén nem csinálnának rajtam semmi vizsgálatot. Csak mert hétvége van... :S Ha hétfőig nem múlik, akkor bizonyosan el kell mennem valamilyen vizsgálatra.

2012. máj. 12. 15:50
 6/7 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Ahogy mondod a kórházat illetően, a férjem ezért nem maradt bent végül. Bár a kiszáradást ott infúzióval jobban ki tudják védeni. És igen jó esély van rá, hogy gyógyulsz az antibiotikumtól, de azt én nem vagyok hivatott megmondani, hogy ha nem lehet kimutatni, akkor nincs is benned már. Fordítva jobb lett volna, mert akkor célzottabban lehetett volna rá gyógyszert adni. Akkor is igyál, ha kijön, épp azért! Ha kell kiskanalanként, negyed óránként!
2012. máj. 12. 18:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Jobban vagy?
2012. máj. 13. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!