Mennyi valóságalapja van? Most már sokszor hallottam, olvastam, hogyha a lázat rögtön csillapítják, akkor a szervezet egy idő után nem vagy egyre ritkábban reagál lázzal.
A láz természetes reakciója a szervezetnek. Ilyenkor magasabb fokozatra kapcsol, hogy gyorsabban legyőzze a fertőzést. Csak akkor kell csillapítani, ha túl magas, mert akkor megterheli a szívet, esetleg sokkot is okozhat.
Ha lázas vagy, feküdj, és csak annyi gyógyszert vegyél be, amennyit muszáj. Mi az az egységnyi? A tablettát ketté lehet törni vagy negyedelni is lehet.
Egységnyin azt értettem, hogy az adott súlynak/kornak megfelelő legkisebb adag.
Igen, azt tudom, hogy miért reagál a szervezet lázzal. No de mi lehet igaz a fentiből?
Szerintem nincs valóságalapja.
"Nem mellesleg azt sem tudom, hogy lehetne elérni, hogy "egységnyi" lázcsillapító csak hőemelkedésig vigye le a testhőmérsékletet"
Ezt nem tudod elérni, max hűtőfürdővel.
A láz nem játék, de a barátunk. Szervezetünk jelzése, hogy valami odabent nincs rendben.
Nem vagyok orvos, de szerintem nem igaz. Vannak emberek, akik hajlamosabbak lázzal reagálni a betegségekre, mint mások.
Ha csak hőemelkedésig akarod levinni, szerintem nagyon kevés gyógyszert vegyél be, és két óra múlva vegyél be még, ha nem használt...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!