Alkalmazható-e a széntabletta vírusos hasmenés esetén?
Nem!! Az a hasmenés funkciója ebben az esetben, hogy távozzanak a vírusok, nem az a lényeg, hogy benned maradjanak.
Viszont ami nagyon fontos az a sok folyadék fogyasztás, és a nyomelem pótlás (pl. jó ilyenkor a Normaflore).
nem fertőtlenít, legalább is én nem hallottam ilyet róla, a szén egyszerűen megköti a szerves anyagot. ami mondjuk jó fertőtlenítő lenne az az alkohol, de az még erősebben dehidratálna, az almának is van béltisztító hatása, a hagyma is pozitívan hat az emésztésre, de inkább a gyomorra, de igazából ez immunrendszeri feladat lenne, oda meg 2 hónapos csipkebogyó+kasvirág tea kúra. inkább megelőzni kellett volna.
ha mást nem tudsz, egyél száraz ételeket, pl pirítós, és lúgosító ételeket, pl alma, krumpli, banán + pótold a hiányzó baktériumokat élőflórás joghurttal, vagy héjas nyers gyümölcs, zöldséggel. ja igen és mint mondtam sóra is szükséged van, mert az is kiürül a szervezetből. ha a 4. napban vagy, akkor már valószínűleg kezdesz túllenni rajta
A széntabletta (orvosi / aktív szén) egész nyugodtan szedhető vírusos és bakteriális fertőzés okozta hasmenés esetén is. Érdemes utána olvasgatni mielőtt az ember butaságokat jelent ki.
Ugyan is a szénnek van egy profi hatása (a mellett hogy enyhíti a hasmenés tüneteit) megköti a vírusokat és baktériumokat a gyomorban, így azok nem tudnak felszívódni, és kiürülnek. Gyógyulást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!