Allergia kezelése, hogyan?
Figyelt kérdés
Kb 3 éve allergiás lettem valamilyen pollen-re,ami május elején kezdődik és kb junius közepe felé el is mulik.Először csak pér tüsszentés és egy kis orrfolyás néha,aztán május vége felé be durvul akkor már eldugitja az orrom.
Az lenne a kérdésem,hogy az allergia gyógyszert rögtön kezdjem el szedni,vagy csak akkor amikor már nagyon zavar.
2012. ápr. 26. 18:42
1/1 anonim válasza:
Tüneti gyógyszert mindenféleképpen, ha előjönnek a tünetek. Ha pedig ténylegesen kezelni akarod az allergiád az immunizálást ajánlom a figyelmedbe. Én parlagfűre voltam allergiás, amíg 5 éve nekikezdtem. Annyit takar ez a kezelés, hogy hozzászoktatod az immunrendszered az allergiát okozó anyaghoz, így nem lesz olyan heves a védekezési mechanizmus. Gyakorlatilag naponta kell a nyelved alá cseppentened mondjuk parlagfű koncentrátumot. A folyamat évekig tart, nálam 5-ig, februártól szeptemberig minden évben. Persze nem minden allergia esetében lehet használni, nem tudom milyen a tiéd, de ez a kezelés kicsit drága, kb 3 1cl ampulla olyan 50ezer. Sajnos nincs rajta állami támogatás. De mindenféleképpen kérj tanácsot egy allergológustól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!