Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A Q10 koenzim pontosan mire jó?

A Q10 koenzim pontosan mire jó?

Figyelt kérdés
30 vagyok,és kaptam egy doboz Q10-et! Sajnos nem tudom pontosan mire való! Éppen babát szeretnénk,szedhetem akkor is a tablettát multivitaminnal együtt? Ez utóbbit a folsav miatt (is) szedem!
2012. ápr. 21. 20:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Szedheted együtt,igen.A Q10-et 20-25 éves korig termeli a szervezet normál mértékben,azután drasztikusan csökken a szintje a testben.Elsősorban a szervezet energia- ellátottságáért felel,illetve másik,akár életmentő feladata az erek védelme.Vérnyomás és szívproblémáknál nagyon fontos(lenne)a szedése.Kitűnő gyökfogó(antioxidáns),késlelteti a bőr,és az egész szervezet öregedést.Az általam elismert Gerson-terápiában ma már ezt használják egyes szervkivonatok helyett,ami nagy szó,mert ők nem sok táplálékkiegészítőt alkalmaznak.

Egyes szívbetegségek kialakulhatnak csupán ennek az egy enzimnek a hiányában.

2012. ápr. 22. 00:15
 2/5 anonim ***** válasza:
Tiszteletre méltó,hogy még "csak"tervezed a babát,és már gondoskodsz a vitaminokról,így kellene ezt.
2012. ápr. 22. 00:18
 3/5 A kérdező kommentje:

Kedves 1.! Köszönöm a választ! Hasznos volt! :)

Kedves 2-es! Hát mi december óta próbálkozunk,eddig az E-vitaminon volt a hangsúy,mert gyógyszert szedtem,és szerintem kissé biztos vékonyodott tőle a méhnyálkahártyám! :( Terhes vitamint nem szeretnék szedni,mert szinte ugyanaz van benne,mint a multiban,csak 5x annyiba kerül! :)

2012. ápr. 23. 07:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Tényleg elsőrendű fontossággal bír az E-vitamin,de a pár mindkét felénél.Ha már táplálékkiegészítők:szelén vagy cink is elősegítheti a gyermekáldást(ha addig hiány volt belőle a szervezetben)de szintén mindkét félnél javasolt.
2012. ápr. 25. 22:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Párom is szed multit szerencsére,bár ez meg sem fordult a fejünkben,hogy neki is kellene,ő cak immunrendszere miatt szedi! Nem dohányzó,nem ivó ember! :)
2012. ápr. 26. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!