Most akkor mennyi C-vitamint lehet egy nap bevenni?
Figyelt kérdés
Valahol azt hallani, hogy ha 1000mgnál több, az káros. Valahol pedig azt, hogy még Szentgyörgyi is 5-6000mgot szedett naponta. Akkor most mi az igazság?
És mennyire hat ki a fogamzásgátlóra? Ha szedek napi 1-2000 mgot, az gyengíti a hatását?
2012. ápr. 10. 13:55
1/8 anonim válasza:
szerintem C-vitaminból nyugodtan szedhetsz 1000 mg felett. Főleg télen, beteges időszakban vagy akkor, ha te magad beteg vagy. Nyáron lehet csökkenteni a mesterségesen bevitt mennyiséget szerintem,mert akkor a sok gyümölccsel, zöldséggel pótolod.
2012. ápr. 10. 13:57
2/8 anonim válasza:
min. 1000 mg-ot vegyél be, abból a szervezet hasznosítja amire szüksége van, a maradékot meg kipisiled. a fogamzásgátlóhoz meg semmi köze. honnan szedted ezt a baromságot?
2012. ápr. 10. 14:05
3/8 anonim válasza:
A C vitamin vízben oldódó vitamin a feleslegeset kipisiljük. A dohányos embereknek kell 1000 mg feletti, mert a nikotinnal segítik egymás lebomlását vagy kiürülését. Ugyanakkor vannak emberek, akiket vesekövességre hajlamosít, nekik vigyázniuk kell.
2012. ápr. 10. 14:05
4/8 A kérdező kommentje:
A nőgyógyász mondta.. :/
2012. ápr. 10. 14:30
5/8 anonim válasza:
Én fogamzásgátlót is szedek és évek óta napi 3000 mg c vitamint szedek. Szerintem ennek köszönhetem, hogy az összes influenza járványt elkerültem és már 3 éve nem kellett orvoshoz mennem, semmilyen betegséggel (mert nem voltam beteg).
Szóval szerintem szedjed te is. Vízben oldódó vitamin. Ha nem kell a szervezetednek akkor úgyis távozik belőled.
2012. ápr. 10. 14:32
6/8 anonim válasza:
Előző vagy!
Amúgy meg egy vitamin nem gyengít semmilyen gyógyszert!!!!!!
2012. ápr. 10. 14:33
7/8 anonim válasza:
A C-vitamin gyengítheti a fogamzásgátló hatását.
Túladagolása pedig változatos tüneteket és problémákat okozhat.
Napi párszáz mg bőven elég (ha nem sok).
A C-vitaminnak vajmi kevés köze van a járványok kikerüléséhez. Ha már beteg vagy, arra jó, hogy antioxidáns szerepét betöltve, védje a sejteket a fehérvérsejtek által termelt szabadgyökökkel szemben.
Az orvosoknak, a szakértők által írt cikkeknek, az évente szakértők által adott interjúknak kellene hinni, nem az összeesküvés-elméleteknek, miszerint a gyógyszeripar és az orvosok 100%-ig ellenünk vannak; mindenre megvan a gyógyír, csak tagadják....
2012. ápr. 10. 16:23
8/8 anonim válasza:
Az a helyzet, hogy semmi értelme nincs több száz mg-ot szedni belőle olyan alapon, hogy a felesleget úgyis kipisiled... Ha úgyis kipisiled, és tudod, akkor minek áldozol feleslegesen pénzt? Ennyi erővel egy részét bele is dobhatnád közvetlenül a wc-be, teljesen logikus, hogy a szervezeted nemigen vesz fel napi 2000 mg-ot. Bőven elég ilyenkor az, amit egészséges táplálkozással beviszel, ha meg akarod nyugtatni magad szedj 1-200 mg-ot, de szerintem ilyenkor ez is felesleges, inkább télen van értelme, amikor kimerülnek a tartalékaid. Én abszolút nem szedek mesterséges C vitamint, olyan nagyon sok gyümölcsöt-zöldséget sem eszek (nem azt mondom, hogy ez helyes), mégsem vagyok olyan beteges. Nem kell ész nélkül szedni.... Arról nem is beszélve, hogy ha tartósan szeded magas dózisban, nő annak a veszélye, hogy kialakulhasson a vesekő, nem tudom ez kinek hiányzik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!