Miért utasítják el sokan az antibiotikumot?
Figyelt kérdés
Több ismerősömtől is hallottam, hogy hiába ír nekik az orvos fel, tiltakoznak ellene, soha nem váltják ki, már 1x éve nem is szedtek antibiotikumot és semmi bajuk.2012. ápr. 3. 21:04
1/6 anonim válasza:
Mert gondolom, a gyógynövényekhez fordulnak inkább. Próbáld meg lefordítani a szót, hogy antibiotikum. Anti= ellenes, bio= élet. Magyarul, élet ellenes.
2/6 anonim válasza:
Bíznak az erős immunrendszerükben és a jelek szerint joggal. Másrészt azt is tudják, hogy a vírus által okozott betegségekre az antibiotikum nem jó, legfeljebb a szövődményekre kell, de azokat elkerülik. Szerencsések. Minden gyógyszernek van mellékhatása, az antibiotikum elpusztítja a jó baktériumokat is, nem csak a kórokozókat.
3/6 anonim válasza:
Mert igazából az se nagyon egészséges.
Én csak akkor használom, ha már nagyon "ég a ház". Amúgy én rengteg gyógyszerre allergiás is vagyok, a legutóbbi antibiotikumtól a testem különböző pontjain égési sebek keletkeztek. Na pl. ezért.
4/6 anonim válasza:
Az ő dolguk, csak aztán nehogy baj legyen. Szerintem elfelejtik, hogy hány millió életet mentett meg eddig az antibiotikum. Szerintem se kell indokolatlanul bekapkodni. De belehalni sem muszáj ma már gyógyítható betegségekbe.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. ápr. 3. 21:55
6/6 anonim válasza:
15 évvel ezelőtt vettem be utoljára antibiotikumot és átvészeltem nélküle minden betegséget. Egyébként ha sok antibiotikumot szed valaki, akkor a kórokozók rezisztenssé válnak és amikor tényleg szükség lenne rá, akkor nem fognak hatni. Nem vagyok ellene, de én is inkább kerülöm. Annál is inkább, mivel a legtöbb általános betegség (influenza, megfázás) hagyományos módszerekkel nagyon hatásosan gyógyítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!