Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Autoimmun betegség ilyen...

Autoimmun betegség ilyen fiatalon?

Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok. 2 hete jelentkezett nálam kettős látás. Egyik napról a másikra csak úgy megjelent. Először a jobb szememen vettem észre ha jobbra néztem majd akkor is jelentkezett ha előre néztem messzebbre. Nem tudtam biciklizni mert nem láttam élesen és bizonytalan voltam, az állomáson alig tudtam elolvasni hogy melyik vágányról indul a vonatom. Bementem az ügyeletre és elküldtek kórházba kivizsgálásra hátha agydaganat nyomja a látóidegem vagy ilyesmi. Bent fogtak és csináltak koponya ct-t, mri felvételt, neurológiai vizsgálatokat és vettek agyvizet is. Azt mutatták ki hogy az agyvizemben túl sok az immunglobulin és károsodott a látóidegem myelin hüvelye. A látásom azóta is rossz, egy kicsit talán javult. Kezelést nem kapok mert még várnak egy eredményt ami hosszabb ideig tart, diagnózis még nincs. Volt már valakinek ilyen panasza? Jó lenne valakivel beszélni aki átélte ugyan ezt! Van okom tartani sclerosis multiplex-től? Félek...
2012. ápr. 2. 14:31
 1/2 anonim ***** válasza:

Attólmég, hogy az SM egyik tünete jelentkezett nálad - mellesleg ugyan ezt élem át részegség alatt - nem biztos hogy az vagy! A lényeg, hogy gondolj másra, nem feltétlenül az aminek hiszed.

A magas IM szám akkor lehet veszélyes, ha egy vírus megtámadta az immunrendszered, az pedig nem tudott védekezni és manipulálja az újonnan keletkezett antitesteket. Ezt hívják AIDS-nek, de AIDS-es nem lehetsz mert nem tünete az amit soroltál, és valószínűleg számíthatsz még jópár vérvételre is, abból minden ki fog derülni...vagy nem, de lehet hogy igen, az a lényeg hogy várj, ne félj, nagyon kicsi az esélye hogy magyarországon "elkapj" egy ilyen betegséget.

2012. ápr. 2. 18:24
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia.

34 vagyok, 1 éve nekem is a szememmel lett gond. Nekem nem kettőslátás, hanem 1 nap alatt elment a látásom teljesen az egyik szemen. Vizsgálatok sora... Ha neked károsodott a myelinhüvely, az nem jelent jót :( Nekem is ez a bajom. Konkrétan: látóideggyulladás. Neked ezt leírták így valahol?

MRI: nekem negatív, agykoponya is, gerinc is. Nekem agyvizet nem vettek végül.

Kaptam szteroid lökésterápiát (9 napos infúzió kúra, nagy adag szteroid), kicsit javultam de nem annyit amennyire számítottak az orvosok.

A lényeg az hogy tőlem vettek vért, AQP4 szintet néztek. Ez egy különleges vizsgálat, hetekig tart mire elkészül, nekem ez pozitív lett s onnantól lett kimondva hogy Devic neuromyelitis optica a betegségem neve. Egy ritka autoimmun betegség. Tavaly áprilisban ment el a látásom, júniusra lett diagnózisom. Tudom a várakozás a legrosszabb.

Ami azóta történt: terhes lettem, 2 hét múlva szülök, a látásom valamennyit javult de nem lett jó sajnos. Szülés után erős immunszuppresszív gyógyszert kell szednem, min.5 évig. Már kellett volna szednem, csak a baba miatt nem lehet.

A Te esetedben lehet SM is, de amíg nincs diagnózisod, addig ne gyötörd magadat.

Ha bármiben tudok segíteni, szólj.

2012. máj. 4. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!