Autoimmun betegség ilyen fiatalon?
Attólmég, hogy az SM egyik tünete jelentkezett nálad - mellesleg ugyan ezt élem át részegség alatt - nem biztos hogy az vagy! A lényeg, hogy gondolj másra, nem feltétlenül az aminek hiszed.
A magas IM szám akkor lehet veszélyes, ha egy vírus megtámadta az immunrendszered, az pedig nem tudott védekezni és manipulálja az újonnan keletkezett antitesteket. Ezt hívják AIDS-nek, de AIDS-es nem lehetsz mert nem tünete az amit soroltál, és valószínűleg számíthatsz még jópár vérvételre is, abból minden ki fog derülni...vagy nem, de lehet hogy igen, az a lényeg hogy várj, ne félj, nagyon kicsi az esélye hogy magyarországon "elkapj" egy ilyen betegséget.
Szia.
34 vagyok, 1 éve nekem is a szememmel lett gond. Nekem nem kettőslátás, hanem 1 nap alatt elment a látásom teljesen az egyik szemen. Vizsgálatok sora... Ha neked károsodott a myelinhüvely, az nem jelent jót :( Nekem is ez a bajom. Konkrétan: látóideggyulladás. Neked ezt leírták így valahol?
MRI: nekem negatív, agykoponya is, gerinc is. Nekem agyvizet nem vettek végül.
Kaptam szteroid lökésterápiát (9 napos infúzió kúra, nagy adag szteroid), kicsit javultam de nem annyit amennyire számítottak az orvosok.
A lényeg az hogy tőlem vettek vért, AQP4 szintet néztek. Ez egy különleges vizsgálat, hetekig tart mire elkészül, nekem ez pozitív lett s onnantól lett kimondva hogy Devic neuromyelitis optica a betegségem neve. Egy ritka autoimmun betegség. Tavaly áprilisban ment el a látásom, júniusra lett diagnózisom. Tudom a várakozás a legrosszabb.
Ami azóta történt: terhes lettem, 2 hét múlva szülök, a látásom valamennyit javult de nem lett jó sajnos. Szülés után erős immunszuppresszív gyógyszert kell szednem, min.5 évig. Már kellett volna szednem, csak a baba miatt nem lehet.
A Te esetedben lehet SM is, de amíg nincs diagnózisod, addig ne gyötörd magadat.
Ha bármiben tudok segíteni, szólj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!