Mitöl lehet ez?

Figyelt kérdés
Mitöl van az ha valaki (14 éves,lány),minden oltás(iskolai,hpv,stb) után belázasodik? ÉS nem is kicsit!
2012. márc. 14. 21:22
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Gyenge az immunrendszere. Az oltás ellen dolgoznia kell a szervezetnek. A szervezet a lázhoz csak akkor nyúl, ha más módon nem tudja már elpusztítani a betolakodó vírust, baktériumot. MINIMUM, hogy multivitamint kell adnotok neki! Sürgősen, és lehetőleg ne szintetikusat! Mondjuk nehéz dolgot lesz igazán jót találni... :/ Mindegy, kérdezz!
2012. márc. 25. 03:01
 2/19 anonim ***** válasza:
Szerintem meg inkább az lehetséges, hogy túl hevesen reagál a szervezet, ez genetikai, ez van.
2012. márc. 25. 10:11
 3/19 anonim ***** válasza:
tehát hibásan működik. Nem, nem "ez van", mert ez nem normális. Az allergiás túlreagálás sem "ez van", az is hibás működés, és az is helyrehozható. Nekem legalábbis megoldódott. Az egész éven át tartó, orvosok által állandóan szedetett zyrtec-kel tünetmentesített szénanáthám elmúlt. Mi kellett? Multi, és fokozottan kalcium és C vitamin. Ezekből krónikus hiánya van a lakosság 80%-ának. Miért népbetegség a csontritkulás? Nem gondolod, hogy kalciumhiány? Mitől járvány az influenza? Nem gondolod, hogy c hiány? Az allergia? 10 éve nincs ilyen hiányunk, nincs allergia, nincs influenza, semmi. Anyósom eddig úgy gondolta, nincs szükség kalcium pótlásra. Nekünk nem hitt, évről évre romlott a csontritkulás lelete. Hiába gyógyszerezték, hiába bolti szervetlen kalcium pezsgőtabletta. Aztán mástól (is) hallotta, hogy természetes táplálékkiegészítő kell, elgondokozott. Egy éve szedi, megállt a csontritkulása. Ennyi. Genetikai *hajlam* előfordulhat, de egy tápanyagokkal normálisan ellátott szervezet magasról tesz a hajlamra!
2012. márc. 25. 11:07
 4/19 anonim ***** válasza:

A túlzottan sok ásványi anyag és vitamin is lehet káros, és igenis túl lehet őket adagolni, még normális arányok mellett is.

Nem tudom, hívő vagy-e (Istenben), én igen, legalábbis próbálok... Szóval, nem hinném, hogy Isten annyi vitamint és ásványi anyagot szánt egy embernek naponta, amennyit egyesek megesznek. Ez vallásos szemmel nézve szerint egy kicsit az anyagi javak gyűjtése, a puritánság elleni vétek.

Ráadásul a túlzott ásványi anyag, vitamin- és nyomelembevitellel nem akadályozhatunk meg betegségeket, mint rák, daganatok, magasvérnyomás-betegség, 2-es típusú cukorbetegség, stb.

Viszont árthatunk.

Olvasgasd pl. a Házipatika.com idevágó, kutatásokról, kísérletekről szóló cikkeit, melyek szerint a sok gyümölcs nem véd a rákoktól (legalábbis önmagában nem és nem annyira, mint hisszük), ill. a multivitamint rendszeresen szedők hamarabb halnak (amerikai, finn egyetemi felmérések alapján; ok-okozati viszont nem sikerült feltárniuk, de ezt a tényt találták).

Az influenzáról az a véleményem, hogy ha idegen vírus hatol be a szervezetbe egy bizonyos kritikus mennyiségben, akkor megtörténik a fertőzés. Hogy annak milyen lesz a lefutása, az függ a vírus fertőzőképességétől és az ember genetikai "anyagától", amiben meg van írva, hogyan küzd a fertőzés ellen.

A túl erős immunválasz felülfertőződések melegágya sok esetben.

Egy fertőzésről, kórokozóról írott cikkről onnan lehet tudni, hogy mennyire értenek hozzá, akik írták, hogy minél "szakértőbb" a szerző, annál kisebb a valószínűsége, hogy előfordul az írásban az "immunrendszer" szó, ha más nem, a túl erős immunválasz kapcsán.

Akik kevésbé értenek hozzá, azok elintézik annyival, hogy immunerősítés, vitaminok, stb.

Vitaminokkal nem lehet megelőzni a fertőzést, a fertőzés megelőzésének egyetlen biztos módja a védőoltás! Évente tucatnyi cikk jelenik meg különböző helyeken erről, tucatnyi rádióinterjú, TV-ben mondják, stb.

De egyesek szerint AZ EGÉSZ gyógyszeripar és orvostudomány ellenünk szövetkezett. Csak akik ezt vallják indokolnák meg, hogy miért csökkent a gyermekhalandóság, miért tűntek el az életveszélyes gyermekjárványok, hogyan szelídült meg sok-sok betegség a FEJLETT országokban, na miért?

Miért halt meg Steve Jobs, na vajon miért??

2012. márc. 26. 19:39
 5/19 anonim ***** válasza:

"Ráadásul a túlzott ásványi anyag, vitamin- és nyomelembevitellel nem akadályozhatunk meg betegségeket, mint rák, daganatok, magasvérnyomás-betegség, 2-es típusú cukorbetegség, stb. "

Túlzottal nem. De annyit be kell vinnünk, amennyire szükségünk van. És azt nem tudjuk megtenni a normális táplálkozásunkkal, (lásd a Gödöllői Egyetem tápanyagokról végzett kutatása). Pont az általad említett betegségeket hívják civilizációs betegségeknek. Nos, és szerinted mitől más egy civilizált társadalomban élő ember szervezete egy természeti népcsoport tagjáénál? Nem gondolod, hogy mást eszünk? Miért van, hogy a civilizációtól elszigetelt helyeken ismeretlenek az általad felsorolt betegségek? Az ember szervezete évmilliók alatt hozzászokott a rendelkezésünkre álló tápanyagokhoz. Erre jött az elmúlt pár évszázad, és gyökeresen felfordult a táplálkozásunk. Ha nem látsz összefüggést, nem látsz, rendben.

"a sok gyümölcs nem véd a rákoktól"

Így van, a gyümölcsben már nem az van, mint régen volt.

"a multivitamint rendszeresen szedők hamarabb halnak (amerikai, finn egyetemi felmérések alapján..."

Linkelnéd az egyetemek honlapjáról ezt? Mert ez óriási baromságnak tűnik. Ugyanakkor igen, vannak vizsgálatok, amelyek kimutatják, hogy a szintetikus vitaminok károsak lehetnek. (Szintetikus E vitamin fokozza a prosztata-elváltozás veszélyét, a természetes E vitamin viszont csökkenti.)

"Vitaminokkal nem lehet megelőzni a fertőzést, a fertőzés megelőzésének egyetlen biztos módja a védőoltás! "

Tévedsz. A fertőzés mindenképpen megtörténik. A fertőzést a szervezet küzdi le. A védőoltás annyit tesz, hogy felkészíti az immunrendszert az adott vírusra, tehát hamarabb felismeri azt, hamarabb tudja, hogyan pusztítsa el. De hidd el, ha nincs üzemanyaga az immunrendszernek, (ami a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, fitotápanyagok) akkor védőoltással sem fogja leküzdeni azt a vírust.

Ha már a legyengített vírussal sem tud láz nélkül megküzdeni a szervezet, szerintem ott súlyos hiány van.

"De egyesek szerint AZ EGÉSZ gyógyszeripar és orvostudomány ellenünk szövetkezett. Csak akik ezt vallják indokolnák meg, hogy miért csökkent a gyermekhalandóság, miért tűntek el az életveszélyes gyermekjárványok, hogyan szelídült meg sok-sok betegség a FEJLETT országokban, na miért?"

Nos, ha átgondolod az érdekeket, egyből nem lesz kérdés. A gyógyszeripar profitorientált, gondolom ezt nem vitatod el. Akkor a célja a profit lesz. A profit. Nem a halál! Mit kell tehát tenniük? Minél több tartós beteget "gyártani". Szarul hangzik, de ha nem is állítjuk, hogy ezt teszik, beláthatod, hogy ez az érdekük, ha profitot akarnak. Tehát miért csökkent a gyermekhalandóság? Kell a beteg... Miért tűntek el a járványok? Kell a beteg... DE MIÉRT VÁLHATOTT NÉPBETEGSÉGGÉ AZ ALLERGIA? MERT "A TUDOMÁNY MAI ÁLLÁSA SZERINT GYÓGYÍTHATATLAN, FOLYAMATOS GYÓGYSZEREZÉST KÖVETEL"! Tehát egy aranybánya! MIÉRT VÁLHATOTT NÉPBETEGSÉGGÉ A CUKORBETEGSÉG? UGYANEZÉRT! A MAGAS VÉRNYOMÁS?!? Jó reggelt kívánok! Igen, magasabb lett a születéskor várható élettartam, de az életed felét gyógyszereket szedve éled le!

Egyébként a gyógyszeripar, az orvostudomány aktívan nem tud minket tönkretenni. Azzal tud csak, ha vakon hiszünk nekik mindenben!

Ja, és ha megeszünk minden szart. Margarin! Atyaúristen, mi az egyáltalán? Ki szerint természetes, vagy egyátalán megfelelő táplálék az nekünk?!? De olcsó, esszük. Ráírják hogy szívbarát(! WTF?!?), és boldogok is vagyunk! Meg Omega3-as étolaj, mi?!? LOL!

2012. márc. 26. 21:28
 6/19 anonim ***** válasza:

Nem gondolod, hogy eléggé túlzol?

Vagy Te ilyen méregdrága tablettákon élsz, amelyek állítólag jobbak, mint a többi, persze gyakorlatilag semmivel?

Az allergia valóban gyógyíthatatlan, állandó gyógyszerezést igényel. Ha nem gyógyszerezik be annyira az illetőt, hogy közel tünetmentes legyen, az allergia jó eséllyel rosszabbodik, sőt, asztmává alakulhat. Ja, és SEMMIFÉLE HIÁNYBETEGSÉGÜK SINCS az allergiásoknak!

Igen, szerintem is a sok műdolog miatt növekszik az allergiások száma, meg a steril körülmények miatt, amelyek között a kicsik felnőnek.

De nem hiánybetegség miatt!!!

Nem a margarinnal, nem a kenyérrel, nem a szalámival van a gond, hanem a túl sok sóval, cukorral, gyorskajával, ellenőrizhetetlen tartalmú félkész kajával és a külföldről hozott, túl szép gyümölcsökkel. Ezeket kell csökkenteni étrendünkben.

Egyébként egyszerűen a margarin, felvágottak, félmű sajtok, fehérkenyér városi ember számára, átlagos pénztárcával kiküszöbölhetetlenek. És szerintem minimálisat ártanak.

Tudom, mi az a védőoltás, hogyan működik...

Mellesleg, a védőoltások csak NAGYON legyengült immunrendszerű embereknél nem működnek esetleg, szervtranszplantáltaknál, előrehaladott HIV-fertőzötteknél. A többi embernél működik.

És az influenzafertőzés megakadályozásának egyetlen módja.

2012. márc. 27. 18:40
 7/19 anonim ***** válasza:

"Nem gondolod, hogy eléggé túlzol? "

Nem.

"Vagy Te ilyen méregdrága tablettákon élsz, amelyek állítólag jobbak, mint a többi, persze gyakorlatilag semmivel?"

Nem.

"Az allergia valóban gyógyíthatatlan, állandó gyógyszerezést igényel."

Igen? Nekem teljesen úgy tűnik, hogy én kigyógyultam belőle. 98-ban jelentkezett. 100-as papírzsepi-csomaggal jártam mindenhova. Először csak parlagfű-szezonban, aztán egész évben. Zyrtecen éltem. Az majdnemhogy tünetmentesített, cserébe megjelentek asztmás tüneteim is. Csak az asztmások fogják érteni, ha leírom, hogy halálfélelmem volt, amikor nem kaptam levegőt. Rendesen fújnom kellett a számba azt a pipát, amit előtte öregapámnál láttam. 23 évesen tartós betegen?!? És hányan vannak ezzel így!

Aztán elkezdtem pótolni a szervezetem hiányosságait. A pipa már nem kellett, a zyrtecből elkezdtem feleket, majd harmadokat szedni, majd már nem kellett egész évben, csak a legdurvább parlagfű-szezonban, aztán mára már sosem szedek ilyet. Köszönöm, tünetmentes vagyok. A "gyógyíthatatlan" allergiám és asztmám elmúlt. Valami csodaszertől? Nem! Attól, hogy pótoltam a szervezetembe a szükséges tápanyagokat.

Persze tiltakozhatsz ellene, szíved joga.

"Egyébként egyszerűen a margarin, felvágottak, félmű sajtok, fehérkenyér városi ember számára, átlagos pénztárcával kiküszöbölhetetlenek. És szerintem minimálisat ártanak. "

Egyátalán nem kiküszöbölhetetlenek, csak nincs fogalma az embereknek, hogy mik ezek, és nem látják a jelentőségét. Egyébként igazad van, közvetlenül nem ártanak sokat. Sokkal többet ártanak azzal, hogy elveszik a táplálkozásban a helyet az értékes anyagoktól, amik így nem jutnak belénk. Letudjuk margarinos sajtos fehérkenyérrel a táplálkozást, tele a gyomor, és nem tűnik fel, hogy ebben semmi vitamin, semmi ásványi anyag nem volt pl.

Mivel a szervezetünk csodálatos, egy csomó mindent elvisel. Egy ideig. De tény, hogy a rossz táplálkozás nem holnapra, nem jövőre, hanem évek, évtizedek alatt fejti ki a hatását. Így valóban elég nehéz meglátni az összefüggést..

"És [a védőoltás] az influenzafertőzés megakadályozásának egyetlen módja."

Szerinted. Mi viszont évek óta nem voltunk fertőzöttek. És nem vagyunk beoltva. Szerintem az egészség megőrzésének a legjobb és egyetlen módja, ha megadjuk a testnek az egészség *fenntartásához* szükséges feltételeket. Igen, ez pénzbe kerül. De a betegség még többe! És az ráadásul rossz érzés is..:)

2012. márc. 27. 22:22
 8/19 anonim ***** válasza:

Te tudod. De ha ez így lenne, elég sok dolgot meghazudtolna...

Egyébként az emberiség zöme általában éhezett a történelem során - mégse a civilizációs betegségek ritkították őket.

Azt szívesen megtudnám, hogy akik teljesen máshogy étkeznek, mint egy átlagember, és fura (szerintem ÉRTELMETLEN) táplálékkiegészítőket szednek, hol veszik a dolgokat és mennyiért. Tudom, ez privát dolog és reklám, de már eléggé kíváncsi vagyok. Arra is, hogy hogyan tudják erre rávenni magukat. És mit csinálnak, ha a család nem ért egyet...

Influenzára: ha a szervezetbe bizonyos mennyiségű, a szervezet számára ismeretlen kórokozó jut be, akkor kialakul a betegség. A szervezet nem tudja, hogyan védekezzen a kórokozó ellen, és mire kialakul az érdemi immunválasz, addigra nagyban ott vannak a tünetek is...

2012. márc. 27. 22:39
 9/19 anonim ***** válasza:

"elég sok dolgot meghazudtolna."

Igen, meg is teszi. Most hazudtolódott meg az "allergia nem gyógyítható" elmélet...

"Egyébként az emberiség zöme általában éhezett a történelem során - mégse a civilizációs betegségek ritkították őket."

Igen, írtam, az emberi szervezet csodálatos, a hiánybetegségeknek hosszú idő kell, míg megölnek. Amíg nem tudott ilyen hatékonyan életben tartani minket az orvoslás, nem éltünk addig, hogy észrevegyük a bajt. Most már élünk, de életünk felét betegen (tartósan gyógyszerezve) éljük le.

"Azt szívesen megtudnám, hogy akik teljesen máshogy étkeznek, mint egy átlagember, és fura (szerintem ÉRTELMETLEN) táplálékkiegészítőket szednek, hol veszik a dolgokat és mennyiért."

Hát, azt sajnos nem tőlem fogod megtudni. Én alig eszek máshogy, mint az átlag. Bizonyos dolgokat megpróbálok kerülni, bizonyos dolgokat előnyben részesíteni. Ha nem sikerül, nem sikerül, nem nagy ügy. A táplálékkiegészítőkből reklám nélkül a legjobbat veszem, havi 3ezret költök. Ennyibe kerülne a Zyrtec is.. :D Kérdezősködj körbe a környezetedben, emberek mennyit költenek gyógyszerre! És nagyon sok esetben hiánybetegségre szedik!! Na ez a durva!

A táplálékkiegészítő akkor értelmetlen, ha azt hiszed, hogy a normál táplálkozással be tudod vinni a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat. És teljesen normális ezt hinni, amíg nem gondolod át, hogy vajon a magnézium honnan kerül a növénybe. Mert a földből, ugye. És honnan kerül a földbe? Mert a növény kiszedi, ugye. Ha a növény kiszedi, normál esetben az elkomposztált növényi részekből visszakerül a földbe. Na most nem gondolom, hogy pont földművelési szakember lennél, de szerintem nem lep meg, ha azt mondom, a mai mezőgazdaság nem komposztál. Műtrágyáz. Az pedig leginkább csak azt juttatja vissza a földbe, amitől a *növény* egészséges lesz. Nitrogén, foszfor, kálium.

Keress rá a Gödöllői egyetem kutatására a növények tápanyagtartalmának változásáról! (Másik vizsgálat is készült, az most nincs előttem. Nem is érdekes.)

A növényekben már nincs benne az, ami 50-100 éve benne volt.

"A szervezet nem tudja, hogyan védekezzen a kórokozó ellen, és mire kialakul az érdemi immunválasz, addigra nagyban ott vannak a tünetek is."

Nos, részben. Védőoltás hatására már tudja, hogyan védekezzen! Ha van vitamin, védekezik is. Ha nem volt védőoltás, akkor előbb meg kell "tanulni" az új kórokozót, de ha elég vitamin van, akkor ez gyorsan megy. Arról nem is beszélve, hogy ugye az infuenza évről évre mutálódik, a védőoltással csak tippeljük, milyen lesz pontosan a következő támadó. Ugyanezt a tippet a tavalyi fertőzés alapján ki tudja kalkulálni az egészséges immunrendszer.

Azt meg ne is gondoljuk, hogy van, aki nem fertőződik meg mondjuk az infuenza vírussal! Egy járványban MINDENKI megfertőződik, csak akinek erős a szervezete, az észre sem veszi. Akinek gyengébb, az megbetegszik. Akinek nagyon gyenge, az belehal. De mindenki megfertőződik!

2012. márc. 27. 23:29
 10/19 anonim ***** válasza:

Hát ez azért nagyon nem így van...

Meg lehet figyelni, ki mire érzékeny, sőt sok embernél azt is, melyik időszakban kap el dolgokat. Még az időszakra rá lehet fogni, hogy azért kapja el, mert akkor gyengébb az immunrendszere, de ezt is könnyen lehet cáfolni: ha így lenne, az emberek zöme tavasszal lenne a legbetegesebb (nálam pl. pont így van :D, de általában az embereknél nem). Ehelyett az emberek legnagyobb része ősszel és tél első felében betegeskedik. Október végéig már meg szokott lenni az első nátha a legtöbb embernél. Pedig ekkor van az emberekben a legtöbb vitamin.

Mivel magyarázod, hogy valaki a légúti fertőzésekre érzékenyebb, más a hányós hasmenésesre, megint más az influenzára?

Én pl. évente 0-4-szer kapok el náthát, ami a tartós betegségeim (amiket nem voltak hajlandóan rendesen kivizsgálni, így azt se tudjuk, mik ezek) miatt el is húzódnak. Én agyonkezelem magam, és akkor talán meggyógyulok egy hét alatt, más elintézi egy gyógyszerrel, és 3-4 nap alatt meggyógyul.

Ellenben nem ismerem az influenzát, a gyermekjárványokat, hányós-hasmenésem talán egyszer volt, az is enyhe izé volt csak...

Most ez gyenge vagy erős immunrendszer?

Meg is válaszolom: egyik se...

Viszont szerencse, genetika, orr-orrüregek anatómiája, gyomorsav minősége, mennyisége stb., ezek tuti közrejátszanak abban is, hogy a nátha miatt szenvedek, abban is, hogy ami nem nátha, azt nem kapom el (kivéve még az ajakherpeszt, az rendszeres vendégem, évente 2-szer...).

2012. márc. 27. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!