Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Elkapható a HIV virus úgy...

Elkapható a HIV virus úgy hogy megvágom konzervvel az ujjam?

Figyelt kérdés

Egy thaiföldről importált annanász konzervvel megvágtam az ujjam úgy hogy a tetejének szélve vágta meg

aminek egyik fele a belsö légmentes térben volt.

Így elkapható bármilyen vírus?

2012. márc. 7. 15:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ez aztán nagyon kacifántos! Nem hiszem, hogy van statisztika arról, hogy hányan lettek konzerves ananásztól HIV+-ak, de valószínűleg okkal. ;P

Egyedül azt tudom elképzelni, hogy valaki nemi úton elkapja, aztán magyarázkodik, hogy "óóóóh, hát én nem is vagyok olyan fajta, csak valami csúnya thai gyári munkás beleverte az ananász konzervembe, aminek a fedelével megvágtam a kis ujjamat".

2012. márc. 7. 16:09
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem vagy te egy kicsit hipochonder, kérdező???
2012. márc. 7. 16:24
 13/14 A kérdező kommentje:

de kicsit tulzottan félek a betegségektöl. :D

de vannak akik meg egyátalán nem óvatosak

és azok fertözik meg a többieket :S

2012. márc. 14. 11:48
 14/14 anonim válasza:

Na, most akkor tisztázzunk itt pár dolgot:

1. A HIV vírus CSAKIS nemi úton terjed, a fertőzött fél váladékában (spermium, hüvelyváladék, minimális mennyiségben a vérben és izzadságban is megtalálható a vírus) található.

2. Ez a vírus a levegőre kerülve legalább 20 másodperc (!) alatt elpusztul.

3. Ezeket a konzerv készítményeket általában pasztörizálják is, lényegében ez az eljárás elpusztít minden kórokozót (Ez az eljárás egyébként is fontos, hogy nehogy grátiszba bekapj valamilyen trópusi kórokozót az ananászkarika mellé).

4. Sokkal nagyobb esélye van annak, hogy tetanusszal fertőződjön a sebed, mint HIV-el, de ennek a lehetősége is csekély.

Kedves kérdező! Tehát nyugodtan megnyugodhatsz, szinte 99%-ra vehető, hogy nem tudsz így semmilyen betegséget sem elkapni!

2012. máj. 19. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!