Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi az oka? (többi lent)

Gugyuga kérdése:

Mi az oka? (többi lent)

Figyelt kérdés

12 éves srác vagyok.Kicsit erős testalkatu.

A szüleim aztmondják hogy valamien simbicort gyogyszertöl hiztam meg. Ha ez mind igaz akkor le lehet adni?

Mert ugydöntöttem fogyozni akarok.

2012. febr. 23. 19:36
 1/3 anonim válasza:

12 évesen foigyózni azért hülyeség, mert növő szervezet vagy, ami azt jelenti, h 16 évesen nagyjából 3 hónap alatt annyit fogsz nőni, hogy ez a felesleg majd eloszlik arányosan rajtad, szóval szerintem ne fogyózz. amőgy így a gyógyszerektől való hízásrólé n személy szerint nem tudok semmit, de meg ha mégis fogyózni akarsz, akkor azt me gúgy, hogy csak rendszeresen egyél. nekem mindig bejött, szóval, hogy tartsd meg a főétkezéseket és közben semmit ( a főétkazések akár 5 is lehet)

és ne legyen olyna, hoyg jaj de most úgy ennék egy szendvicset, majd eszel uzsonnára.

próbálj meg midnig kb ugyanakkor enni és ne edd magad dugig, mármint rosszullétig, mert attól csak rosszabb lesz. Szóval így apont kellemes telítettségig ;)

de szerintem amőgy ne fogyózz :)

2012. febr. 25. 14:03
 2/3 A kérdező kommentje:

Rendben inkább nem fogyozok. Csak hát a suliba a lányok nem naon kedvelnek -e miatt hogy kövér vagyok.....

És ezért akartam fogyni amugy az öreg nénik meg az orvosaim aztmondják hogy kiskoromba nagyon aranyos voltam mert van voltam kövér. de aztmondják hogy most is azvagyok. de ha igy nagykoromban lefogynék akkor mi lenne? szval akkor ink várok.

2012. febr. 25. 16:43
 3/3 anonim ***** válasza:

12 évesen még valóban sokat fogsz nőni, de szerintem ettől függetlenül nem gond, ha lefogysz a zsírból. Ezt viszont fogyókúrával tilos véghezvinni.

Ha elég akaraterőd van, akkor kezdj el sportolni valamit. Akármilyen mozgásforma jó. Úszás, biciklizés, futás, de csapatsportok is, mint foci, kosárlabda, tenisz, stb. A lényeg, hogy hetente, legalább kétszer-háromszor, de ha van időd, akkor minden nap mozogj legalább fél-egy órát.

Az étkezésre pedig figyelj oda. Kóla, fanta, sbt-t felejtsd el, legalábbis csak ritkán fogyassz. 100%-os gyümölcslé sem jó, abból max egy pohárral naponta. Vizet igyál főleg, citromot tehetsz bele, az lúgosít, segíti a fogyást. Cukrot próbáld minimalizálni, és kevesebb kenyeret meg péksüteményt egyél, próbálj több zöldséget és húst-halat enni, kenyérből meg pl magos, teljes kiőrlésű, rozsos kenyeret. A vacsora az lefekvés előtt két-három órával legyen, lehetőleg túró, natúr joghurt, sonka, zöldség. Gyümölcs és kenyér kerülendő este.

2013. febr. 6. 14:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!