Ha higannyal játszottam kis koromban abból milyen baj lehet később?
Vagy nem lehet semmi? Egyik kezemből át öntöttem a másikba, plusz próbáltam megfogni stb...
Olvastam egy válasznál hogy a higany be tud menni a bőr alá is...
Szerintem azt már rég felporszívóztátok a szőnyegből, nem marad az benne évekig.Ha megártott volna, már rég észrevetted volna a tüneteket, nos, ha eddig nem lett tőle bajod, ezután sem lesz.
Nekem anyám fogorvosnál is volt asszisztens és néha kiöntött picit a higanyból egy tálcára és nekem tetszett, ahogy gyöngyként szétgurult, nem fogtam meg, csak nézegettem kicsit, aztán visszaöntöttük, semmi bajom nem lett mai napig sem.Persze nagy mennyiségtől óvakodni kell, a gőze mérgező és nehéz a higanymérgezést kezelni!
Nekem gimiben a fiziktanárom egyszer kiöntötte véletlen a higanyt, aztán kézzel söpörte össze.
A Minamata-kórnak elég feltűnő tünetei vannak, szóval szerintem neked nem ártott meg az a higany.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!