Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi az oka a vírus és baktérium...

Mi az oka a vírus és baktérium által okozott betegségek eltérő kezelésének?

Figyelt kérdés
2012. febr. 4. 21:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Mert eltérő a két károkozó.
2012. febr. 4. 21:40
 2/6 anonim ***** válasza:
A baktérium és a vírus két különféle lény. Az egyiket el tudjuk pusztítani leginkább antibiotikumokkal (vannak nagyon specifikus, és vannak szélesebb spektrumú antibiotikumok amik "sok mindenre jók"), a másikat nem. A vírusoknál jellemzően tüneteket csillapítunk. És a szervezet védekezését segítjük elő. Kb ennyi.
2012. febr. 4. 21:51
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm
2012. febr. 4. 21:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Kicsit jobban kifejtve: az antibiotikumok (gyógyszercsoporttól függően) a baktériumok sejtfalát, riboszómáit és egyéb részeit támadják.

A vírusok nem rendelkeznek ezekkel (bár néha vannak speciális fehérjéik, amiket pl. a HIV esetén ki is lehet használni), szinte mindenhez a gazdasejt alkotóit használják fel, így alig rendelkezek támadható célponttal.

2012. febr. 4. 22:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha lehetek off,

én azt se értem, ezeket miért kezeljük.

Enyhe náthára - ami ráadásul legtöbbször vírusos - népi gyógymódokat kellene használni és a normális életvitelt folytatni,

több tünetre, lázra, levertségre ágynyugalom és népi gyógymódok,

ha nem javul a helyzet egy hét alatt vagy romlik, akkor gyógyszeres kezelés.

Nekem ez a véleményem.

2012. febr. 4. 22:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Vírusra nem hat az antibiotikum. Viszont a vírusfertőzés gyakran felülfertőződik bakteriálisan, ilyenkor már indokoltak az antibiotikumok.
2012. febr. 5. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!