Zinnat 500-at helyettesíti az Aktil Duo?
Szedhetek Zinnat helyett Aktil Duot? Légúti megbetegedésre írák fel a Zinnantot, de pár hónappal ezelőtti légúti betegségemre Aktil Duot kaptam, aminek a fele megmaradt. Utánanéztem mindkét antibiotikum leírásának, és ezeket írták:
Zinnat 500 mg tabletta: 500 mg cefuroxim (601,44 mg mg cefuroxim-axetil formájában) filmtablettánként.
Hogyan hat és mire szolgál a gyógyszer?
Egyes baktériumok okozta fertőzéses megbetegedések kezelésére szolgáló gyógyszer.
Mit tartalmaz az Aktil Duo
A készítmény hatóanyaga 875 mg amoxicillin és 125 mg klavulánsav filmtablettánként.
Az Aktil Duo egy antibiotikum, amely elpusztítja a fertőzéseket okozó baktériumokat. Az amoxicillin az úgynevezett "penicillinek" csoportjába tartozó gyógyszer, amelyek bizonyos esetekben nem képesek a kellő hatást kifejteni (inaktiválódnak). Ez ellen véd a másik hatóanyag (a klavulánsav).
Az Aktil Duo-t felnőtteknél és gyermekeknél alkalmazzák a következő fertőzések kezelésére:
- a középfül és a melléküregek fertőzései;
- légúti fertőzések;
- húgyúti fertőzések;
- bőr- és lágyrész-fertőzések, beleértve a fogászati fertőzéseket;
- csont- és ízületi fertőzések.
Várom a válaszokat!
Erős hüvelyi viszketésem lett, amitől megijedtem, emiatt hagytam abba.
Köszönöm a választ!
Az antibiotikumból mindig az egész dobozt be kell szedni, 1 kezelés= 1 doboz, nem véletlenül találták ezt ki, a betegtájékoztatóban is ez van. Ha mindig csak a felét szedegeti be az ember, akkor a baktériumok rezisztenssé válnak az adott antibiotikummal szemben.
Úgyhogy váltsd csak ki a Zinnat-ot és vedd be az utolsó szemig. Ha pedig kellemetlen mellékhatást észlelsz, kérdezd az orvosod, ne hagyd el csak azért mert te úgy gondoltad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!