Hány liter víz halálos?
volt a lifenetwork-on egy nő, aki azért halt meg, mert vmi vízivó versenyre ment, nem volt szabad pisilni. ( liter után hazament, összeesett, meghalt...vízrészegség a neve. Megdagad az agyad és belefúródik a gerincoszlopba.
De ha sok vizet iszik, akkortényleg a cukrát kellene megnézni, apával és mamával is ez volt a gond...:S
Van aki sokat iszik, ez még nem mindjárt cukorbetegség!
Pl én régebben alig ittam, max 2 dl folyadék naponta.. aztán fokozatosan hozzászoktattam magam az iváshoz (tea vagy víz) most ott tartok, hogy 1,5 liter teát meg tudok inni naponta és ha nem iszok, érzem, hogy szükségem van folyadékra... Érdekes, de jó, mert szebb lett a bőröm, nem szédülök és nem is fázok a meleg teától ;P :)
Ha sportol vagy növekedésben van, nem káros. De lehet csak ilyen a szervezete. Nekem is van olyan ismerősöm, aki pár házra lakott, ha átjött egyből kért egy pohár vizet, mert megszomjazott, pedig otthon is ivott indulás előtt (50 méter :D)
Ha hirtelen, rövid idő óta iszik olyan sokat és állandóan szomjas, akkor érdemes cukrot nézni, de ha ez mindig is így volt, akkor ez nem is fog változni. Hidd el, a szervezet tudja mi az elég.
(az a verseny meg gagyi verseny volt, ilyet normális ember nem csinál, a szervezet érzi hol a határ)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!