Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Nagyos szúr a jobb mellem...

Nagyos szúr a jobb mellem alatt. Mi van ott? És miért szúrhat? Mit csináljak?

Figyelt kérdés
16éves lány vagyok. Nem tudok róla hogy bármi problémám lenne. Amikor a levegőt kapkodva vagy rosszul veszem akkor az oldalam sokkal lentebb szúr és enyhébb. Sőt általában a bal oldalt. MI ez?

2012. jan. 14. 19:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Tudomásom szerint sincs ott olyan szerv, ami szúrhatna. Talán egy ideg. Ha nem múlik, említsd meg anyunak, vagy az iskolaorvosnak.
2012. jan. 14. 19:13
 2/6 anonim ***** válasza:

"jobb mellem"

"Sőt általában a bal oldalt"

Most akkor melyik? Jobb oldalt, az alsó bordaívnél található a máj, és ebből kifolyólag az epehólyag illetve a lép. Bal oldalt a gyomrod található. Javaslom az orvosi kivizsgálást.

2012. jan. 14. 19:14
 3/6 A kérdező kommentje:
epére gondoltam, de komolyan, az mitől szúrhat. Azért írram hogy a jobb mellem alatt mert most ott szűr úgy hogy megürölök. És ha azzal lehetne magyarázni hogy csak rosszul vettem a levegőt, vagy kapkodva akkor azért szúr. Azt azzal le tudom biztosítani hogy akkor a bal oldalam fáj.
2012. jan. 14. 19:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Bal oldalon van a lép és a hasnyálmirigy. Ha a hasnyálmirigyeddel van a baj, akkor az övszerűen körbe kisugározva fáj. Ha a gyomroddal van baj, az általában középen a szegycsont alatt fáj. A jobb bordaív alatt található a máj és az epehólyag. a máj önmagában nemigen szokott fájni, inkább feszül bizonyos betegségekben, de nem 16 évesen. Epeproblémákat általában epekő beékelődése okozza.

Éles, szúró, légzéssel összefüggő fájdalmat a mellkasban a mellhártyalemezek átmeneti összetapadása és azok elmozdulása okozza, ami spontán oldódik. Súlyosabb esetben fiatalkorban előfordulhat spontán légmell is, de annak sokkal kifejezőbb tünetei vannak.

2012. jan. 16. 19:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy csak becsípődött egy borda-közti ideg - az szokott ilyen panaszt okozni.
2012. jan. 16. 20:22
 6/6 davidzon96 válasza:
Hello epekő gyanúval meny be a kórházba
2017. máj. 8. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!