+18as hepatitis c értéknél nagy ok van aggodalomra? Az interferon kezelés milyen? FONTOS! 22/F
Ha élni akarsz, élni fogsz, ha meghalni akarsz, akkor nem segít rajtad semmilyen csodálatos gyógymód.
A döntés a te kezedben van.
(én az életet javallom....)
Az én apukám is hepatitis c-s volt, azt hiszem kb 3 éve mutatták ki neki. Neki úgy volt, h először az állam döntött, h megkaphatja-e a támogatást kezelésre, egyébként több millióba kerülne, ő megkapta és neki is naponta kellett injekciót beadni, rengeteg gyógyszert szedett, le is gyengült tőlük, és kicsit depressziós lett. Minden hónapban járt kontrollra, vérvételre, azt hiszem eleinte nem is nagyon lettek neki jobbak az eredmények, de aztán fokozatosan jobb lett, aztán amikor letelt az egy év, már jó eredményei voltak, de a gyógyszereket továbbra is szednie kell.
Most pár hónapja éppen visszament kontrollra, ahol kimutatták neki, h újra visszajött. Az állam elutasította a támogatási kérelmet, mert ahogy mondták "nem voltak elég rosszak az eredmények". Már nagyon megijedtünk, aztán jó pár héttel később újra visszament az orvoshoz, ahol kiderült, h meghibásodott a gép, amivel kimutatták neki, és h valójában nincs benne a vírus. Úgy derült ki, h nagyon sok gyanús eredmény született, a nagyon betegeknek nem mutatta ki, a többinek meg igen, de belegondolni sem akarok, h milyen szörnyű lehet azoknak, akik pont fordítva jártak.
És ami a legfontosabb: SEMMI ALKOHOLT NEM SZABAD INNI!! Egy kicsit sem, minden csepp rontja a helyzetet... Remélem te is meggyógyulsz minél hamarabb!
17/L
Nekem Anyukám HCV-s, mikor én születtem akkor kapta meg valószínűleg, 16 éve. Már volt két Interferon+Ribavirin kezelése, mindkettőnél voltak negatív értékei, de sajnos visszaesett. Most megkapta az engedélyt és elkezdte az Interferon+Ribavirin+Telaprevir kombinációt, de három nap után le kellett állítani, mert olyan kiütéses lett, hogy belépett a STOP szabály, és most a másik hatóanyagú gyógyszert szedi lassan egy hónapja, a Boceprevirt(+Interferon+Ribavirin). Ezeknek az új gyógyszereknek, amikkel kiegészült a kettes kezelés jobb eredményeik vannak, többen gyógyulnak meg tőlük, de mellékhatás is van bőven, persze kinél hogy. Ne félj, vágj bele a kezelésbe, de ami nagyon fontos, hogy ne légy egyedül, legyen melletted valaki aki támogat, akire számíthatsz. Próbálj elvonatkoztatni a betegségedtől, és állj hozzá úgy a kezeléshez, hogy meggyógyulsz. Meg ahogy már írták előttem is, Isten kezében vagyunk, úgyhogy fordulj hozzá.
Van két oldal, az egyik ez: [link] itt sok beteg megbeszéli a tüneteit, felvidítják egymást, nagyon hasznos kis oldal, és sok tapasztalatot is elolvashatsz.
Itt meg megtudhatsz fontos dolgokat, a rendezvények anyagainál pedig a kezelésekről kaphatsz bővebb tájékoztatást. Nagyon jó egészséget kívánok, és remélem tiszta szívemből, hogy rendbe jössz!
Minden jót!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!