Milyen jó módszerek vannak a herpesz "féken tartására"?
Én is szedtem azt a bogyót herpeszre, nem sokat ért. Viszont akkor jön ki gyakran, ha az immunrendszer le van gyengülve, nekem inkább télen szokott, általában ha kicsit náthás is vagyok. Szedjen valami multivitamint.
Egyébként én azt szoktam csinálni, hogy amikor érzem, hogy ki akar jönni, megmosom Clarasepttel a szám. Ez egy gyógyszertárban kapható méregerős antibakteriális szappan. A kórházakban is ezt használják. Csak óvatosan, a szájába ne kerüljön. De nekem ez használ. A herpeszkrémek nekem meg sem kottyannak, 2-3 hét is szokott lenni, mire elmúlik, de ettől azonnal megdöglik.
Én is sokat küzdöttem ajakherpesszel. A béres-csepp kúraszerű alkalmazása (Úgy 3 hónapig) nagyon jó volt, utána több mint egy évig nem jelent meg a herpesz.
Egy ideje pollenallergiára szedek gyógyszert, amióta szedem, megint csak nincs herpeszem.
Mindenképpen az ellenállóképességet (immunrendszert) kell erősíteni.
Ajánlom ezt a linket:
Ajakherpesz átfertőzhető-e a nemi szervekre?
Kerülni kell az orális kontaktust, mivel az ajakherpesz is okozhat fertőzést a nemi szerveken (hasonlóképp ez is a gyógyulást követően még több napig, közel 2 hétig).
Itt van pár hasznos tanács:
-Leragsztani azt a bőrfelületet,ahol a hólyagok elő szoktak jönni
Elméletileg a leragasztás miatt nem érintkeznek egymással a bőrfelületek, így a vírusátadás nem lehetséges.
-Kivárni a vírusürítést
A tünetmentes vírusürítés egyénenként változó, és sajnos nem lehet megmondani biztosan, hogy mennyi ideig tart. Még egy egyénnél is változó lehet.
Általában 2 hét a tünetmentes vírusürítés, de utánna sem 0% az esély, hogy átadjuk a fertőzést.
-A herpesz elleni krém vagy a fertőtlenítő szerek csökkenthetik az átadás lehetőségét.
-Napi 2x400mg acyclovir tartalmú gyógyszer folyamatos szedése megelőzheti a vírus átadását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!