apró hólyagocskák vannak nem a szájpadlásomon hanem kicsit hátrébb a hátsó falon. Már kb 6 napja vannak. Egyáltalán nem fáj (antibiotikumot szedek.) Még mindig fertőző lehet? Egész addig mig el nem tünik?
A herpangina egy vírusos megbetegedés általában coxsacke b vírus okozza antibiotikumot szedni butaság sőt nagy hiba!!
Nem kéne mindenre antibiotikumot szedned mert összes baci rezisztens emiatt. szóval meg kéne mutatni leginkább gégésznek, hogy mi van a szádba és majd ő eldönti mi ez az elváltozás és ha bakteriális akkor felír antibiotikumot
2011. dec. 30. 21:49
3/7 A kérdező kommentje:
nem magamtól kezdtem szedni:) voltam orvosnál,aki aztmondta hogy valami gyulladás az ott és vagy allergiás reakció vagy valami gyulladás...és magas lázam is volt..tehát kiírt lázcsillapítót,antibiotikumot, strepsilst, + még az allergiás tablettámat IS. utána néztem neten...hát amim van a képek alapján meg minden,ez leginkább arra hasonlít. nem jókedvemből szedek antibiotikumot és holnap meg szilveszter elhiheted.
2011. dec. 30. 21:53
4/7 A kérdező kommentje:
Előtte természetesen nagyon fájt...csak MÁR nemfáj..viszont a hólyagok nemtüntek el.
2011. dec. 30. 21:59
5/7 anonim válasza:
Fogadjunk háziorvosnál voltál és ő írta fel az antibiotikumot :)
Azt se tudja mi de antibiotikumot ír nem te vagy a hibás hanem az a tömérdek háziorvos aki nem jár továbbképzésekre.
(bocsi a kiakadásomért csak ÁNTSZ szakember vagyok és ezzel küzdünk évek óta)
Szóval jó lett volna tisztázni, hogy mi, amit gégész tudott volna megtenni ha valóban herpangina akkor teljesen felesleges az antibiotikum, mert az egyértelmüen vírus okozza és antivirális szerrel lehetett volna max próbálkozni nem antibiotikummal, ha nem múlik én gégészhez mennék, hogy tisztázzam mi az a rejtélyes "valamiféle gyulladás"
2011. dec. 30. 22:18
6/7 A kérdező kommentje:
háziorvosnál voltam igen. akkor eddig feleslegesen szedtem? holnap pedig szilveszter...tudom hogy gyógyszerre nem lehet inni, nem mintha sokat akarnék ..de szerintem semmit se szabad! ha kihagynám nagy baj lenne? (gondolom akkor nincs hatása)
2011. dec. 30. 23:24
7/7 anonim válasza:
Ha antibiotikumot elkezdted szedni akkor sajnos mindenképp fejezd be a szedését mert ha esetleg valóban baci okozza a gyulladást akkor nem fog hatni illetve rezisztens baktérium törzseket "gyárthatsz"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!