Viszketés, vakarás után szokásosnál hosszabb vörösség, csalánkiütés szerű duzzanat a vakarás helyén! Mi lehet?
Hirtelen előtör egy szurkáló viszketés,eleinte itt-ott.
Az egész testen,a lágyék és nyak-fej kivétellel.
Ha megvakarom közvetve vagy közvetetten egyfajta duzzanat jön létre mintha egybefüggő csalánkiütés lenne.
Kb 10 perc múlva teljesen eltűnik a helye. Ha begyógyult nem viszket annyira ott.
Fürdés után sokkal rosszabb. Naponta változó,hogy mikor jön elő,de napi többször.
Mi lehet?
Én is ilyen gondokkal küszködöm de utólag kiderült hogy allergia okozza. Szerintem vizsgáltasd meg magad olyan dolgokra amikkel gyakran érintkezel. Én pl.: állatok szőrére, parlagfűre és poratkára vagyok allergiás.
Gyógyszernek Xyzal-t szedek ami 2 perc alatt eltűnteti a viszketést de sajnos azt már nem árulják :S
Ha nem indiszkrét, az allergia vizsgálat milyen allergiát mutatott ki?
Azért kérdezem mert sajnos nekem pontosan ugyanezek a tüneteim!
Előző vagyok.
Visszagondolva, akkor kezdődött, amikor tavasszal jött a szúnyog invázió. Ott 1-1 csípés után hatalmas duzzanat volt, kb 3-4xrese volt mint egy sima szúnyogcsípésnek. Utána ha vmi viszketett akkor és megvakartam, bármikor bepirosodhatott és utána egyből beduzzadt a vakarás helye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!