Miért terjed szexuális úton az AIDS?
tudom hogy működik a HÍV vírus tudom hogy a vérben melyik T limfocitát támadja meg de mért terjed nemi úton az AIDS ?
Mármint miért leszek HÍV fertőzött ha megdugok egy lányt ?
Ez nem így van!
Akkor is megkapod, ha hapsit dugsz meg!
(Vagy, ha ő dug meg téged!)
Azért, mert a test váladékában is megtalálható a vírus.
Ennek ellenére elkapni úgy lehet ha a vérbe is bekerül. Ezért nem fertőz érintéssel viszont szex közben lesznek mikró sérülések (amiről te nem is tudsz) így akkor elkaphatod. Ezért van az amúgy hogy szex esetén se 100% hogy elkapod, de persze azért túl nagy a rizikó.
kérek mindenkit olvasson a sorok között amit írtam, leszögeztem az elején tudom hogy hogyan terjed az AIDS tudom hogyan működik tudom hogy használt tűvel is mert fehérvérsejt egy típusát támadja meg ami a vérben van de mért lenne az ondóban vagy előváladékban HÍV vírus ?
a tudományos választ adó kommentelőnek köszönöm a válaszát az elég reálisnak tűnt számomra
A kérdésed:
Mármint miért leszek HÍV fertőzött ha megdugok egy lányt ?
A válasz:
Azért leszel HIV-fertőzött, ha óvszer nélkül szexelsz egy hiv-fertőzött lánnyal, mert a testnedvek tartalmazzák a vírust. A nyál is, az ondó is és az előváladék is, ugyanigy a hüvelyváladék is. Ha tehát a közösülés során az a bizonyos kis mikro-hámsérülés keletkezik a te makkodon, akkor a lány hüvelyváladéka - ha fertőzött - meg tud fertőzni téged, illetve, ha te vagy fertőzött és a lány hüvelyfalán mikro-hámsérülés történik, akkor a te ondód meg tudja fertőzni a lányt. Ezért leszel HIV fertőzött, ha óvszer nélkül szexelsz egy HIV-fertőzött lánnyal.
mért lenne az ondóban vagy előváladékban HÍV vírus ?
Nem "lenne".
Hanem VAN, amennyiben az illető fertőzött. Éspedig azért van benne a testnedvekben - vér, ondó, nyál stb. - mert a legtöbb vírus kimutathatóan jelen van MINDEN testnedvünkben. Ez alól a HIV sem kivétel. (csak van vírus, ami nem fertőz így, vagy mégsokkal könnyebben fertőz, vagy életképes még egy óra múlva is, vagy ép
pen ellenkezőleg, egy másodperc alatt elpusztul)
HIV:
Viszont: hiába van jelen a nyálban, ha egy HIV-es után iszol egy pohárból, nem fogod elkapni, mert a HIV virus nem birja a hővösebb és oxigéndús környezetet és szinte azonnal elpusztul a pohár száján. Viszont, ha ugyanez a beteg a fogászaton véletlenül ráharap a fogász kezére, akkor könnyen megfertőzheti a fogászt (ezért dolgoznak kesztyűben) Ugyanígy tud terjedni csókolózáskor is, ha a te szádban sérülés van, akkor a fertőzött az ő nyálával meg tud fertőzni. (erről viszont Mo-n bőszen hallgatnak, de attól még így van. Terjedhet a HIV csókolózással is, amennyiben az egészséges partnernek ínyvérzése, vagy csak "simán" íny- vagy egyéb sérülés van a szájában, és HIV-fertőzöttel csókolózik)
Elfelejtettem, a puszi nem veszélyes, csak a csókolózás, az is csak az esetleges sebek-sérülések miatt (pl. véletlenül ráharaptál a nyelvedre, vagy egy halszálka megszúrt, vagy ki tudja miért, de minden fogmosáskor rózsaszint köpsz stb)
Ha tudsz angolul vagy spanyolul, akkor ez az oldal elmond mindent, amit tudni szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!