Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lehet attól kiütéses a bőröm...

Lehet attól kiütéses a bőröm ha tartósan fogyasztok tejet és tejterméket?

Figyelt kérdés
Tudtommal nem vagyok tejérzékeny de párszor észre vettem ha huzamosabb ideig,(pl. hetekig) minden nap fogyasztok tejet egyszer csak megjelennek rajtam apró viszkető kiütések, csak pár, nem egy helyen hanem szanaszét a testemen. Volt már más is hasonlóképp? mit lehet ilyenkor csinálni?
2009. máj. 5. 16:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Ilyenkor kell kísérletezni: próbáld ki, hogy nem iszol tejet (a mi gyerekorvosunk hasonló esetre a túró ruditól és a joghurtdesszertektől tiltotta el a lányomat), és figyeld meg, mi történik. Ha javul, akkor lehet újra próbálkozni, hogy vissza a tej, ha attól visszajönnek a kiütések, akkor az okozta.
2009. máj. 5. 16:33
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát ezt már végülis kitapasztaltam, csak már nagyonrégen volt ilyen, most az egy dolog hogy leállok a tejjel meg egyébbel, de a kiütésekkel mit lehet kezdeni?nincs valami vitamin amitől ez megszünne? vagy egyáltalán ez miért van?-tejérzékeny lennék?
2009. máj. 5. 16:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is tejérzékeny vagyok, de csak az igazi teje. Ha dobozosat iszok, akkor semmi bajom, de ha tenéntejet, akkor felpuffadok és piros pöttyös vagyok. Kalcium ill. suprastin injekciót adnak ilyenkot. Meg is lehet inni, de az nem olyan. Nekünk mindig van itthon ilyen, ha valamit véletlenül megennék, pl.: túrós palacsinta.
2009. máj. 5. 18:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

IGEN lehet a tejterméktől kiütésed.

Azt azt egyetlen dolgot tudod csinálni, hogy csökkented/elhagyod a fogyasztásukat.

VAGY

növényi tejtermékkel helyettesíted:

-zabtej, rizstej, szójatej

-szójayoghurt, szójatejföl, növényi sajtok, stb

(szerencsére nagyon jó minőségűek és ízre is majd ugyanolyanok mint az eredeti!!)

2009. máj. 5. 18:10
 5/5 anonim ***** válasza:
én is ugyanezt vettem most észre magamon.. nemrég minden nap vettem egy túrórudit ls kipattogtam .. először azt hittem himlő... aztán ahogy nem ettem rudit elmúltak.. ezután tejfelest csinált anyu azt ettem és reggelre megint mindenhol jöttek ki rajtam pöttyök amik viszkettek.. !!! akkor nem ettem tejfelest és elmúltak.. de még nem teljesen most van itthon virsli saláta..gondoltam most megnézem tényleg a tejes dologtól van e. .ettem belőle és megint viszketek és újulnak ki a pöttyeim :S úgyhogy most már egyre biztosabb vagyok hogy a tejes dolgokat hanyagolnom kell.. :S de már egy kevéstől is kijöttek.. úgyhogy elég szomorú vagyok.. nem tudom ezzel mit lehet csinálni ??? :/:/
2012. máj. 30. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!