Autoimmun betegségeket ki lehet vérből mutatni vagy csak a tünetek alapján mondják ki a végső diagnózist?
Én is autoimmun beteg vagyok, kb. fél éve vizsgálnak, de még mindig nincs meg, hogy pontosan melyik típusú autoimmun betegségem van.
Egyébként rosszul mondják a többiek, mert igenis lehet más autoimmun betegség a meglévő mellé sajnos. Én a SOTE-ra járok vizsgálatokra és ott mondták nemrég. Nekem 6 év után jöttek rá, hogy ez a bajom, mert a tünetek alapján csak mindenki annyit mondott, hogy nem tudják mi bajom van és még nem is találkoztak ilyen betegséggel (ezt 5 orvos mondta). A háziorvosom is csak felületesen kezelt, majd azt mondta próbáljak együtt élni a tünetekkel.
Sima vérvételből egyébként nem mutatható ki. Nekem sem mutatták ki soha. Egy speciális vérvétel kell hozzá, aminek kb. 3-4 hét után van csak eredménye, de pontosan nem tudom, hogy mire kell levenni a vért ilyenkor. Ha ez pozitív, vagy erősen pozitív akkor ebből tudják, hogy autoimmun beteg vagy. Nekem erősen pozitív lett, de még mindig nincs pontos diagnózis, de talán 1-2 hónap múlva már meg lesz. Annyit mondtak csak, hogy az már biztos hogy autoimmun betegségem van...
Kérdező és #7. hozzászóló! Milyen autoimmun betegségetek van? Hashimoto? Kérdezőnek - feltételezem - hogy az.
Mi van veletek azóta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!