Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Autoimmun betegségeket ki...

Autoimmun betegségeket ki lehet vérből mutatni vagy csak a tünetek alapján mondják ki a végső diagnózist?

Figyelt kérdés
Autoimmun pajzsmirigybeteg vagyok...és fél éve kezdődtek nálam más tünetek is...(idegeskedés, fejfájás, depresszió,hajhullás,bélfájdalmak,bőr hámlás-főleg az arc érintett, szemgyulladás, izületi fájdalmak,romlott a rövidtávú memóriám). Nagyon félek, hogy valami más autoimmun betegség is társult a pm gyulladás mellé...eddig a dokik csak felületes vizsgálatokat végeztek rajtam és csak a tüneteket kezelték, belefáradtam ebbe és kivizsgálást kértem, de ez eltarthat pár hónapig...vajon ha alaposan kivizsgálnak akkor tudják majd mondani mi a bajom?
2011. okt. 15. 22:02
 1/8 anonim ***** válasza:
A pajzsmirigy autoimmun megbetegedésének semmi köze más autoimmun betegségekhez. Ez csak a pajzsmirigyre korlátozódik.Ne várj gyors javulást a gyógyszerek beállítása hosszadalmas folyamat
2011. okt. 15. 22:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Én megértelek, de honnan veszed, hogy eddig csak felületesen vizsgáltak meg? Talán nem vágták fel a hasadat, nem csináltak CT-t vagy MRI-t? Mert ezek a menő kivizsgálások. Hidd el, hogy ha a betegséged megállapításához valamilyen kivizsgálás kell, akkor a dokid azt is felírja. De tkp. milyen kivizsgálást szeretnél?
2011. okt. 15. 22:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Még a tünetek is a helyén vannak. Én is csak azt tudom mondani, mint az első: ne várj gyors változást.
2011. okt. 15. 22:11
 4/8 A kérdező kommentje:
Remélem igazad lesz. 2 éve vagyok pajzsmirigybeteg a gyógyszeremet beállították kb. 1 éve, de fél éve történt valami...amitől más tüneteim lettek, jó lenne ha ez az egész pm-em miatt lenne.
2011. okt. 15. 22:14
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam... remélem idővel javulnak a tünetek...
2011. okt. 15. 22:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Kedves 2. válaszoló!Köszönöm a válaszodat. Az 1. lépés az, hogy a háziorvossal csináltatunk egy részletesebb vérképet (májenzimeket nézzük..stb.), aztán kitaláljuk a következő lépést, ő egyébként góckutatást ajánlott, hátha más szerv okozza ezeket a tüneteket, de ha ez a helyzet az úgyis látszik majd a vérképemen.
2011. okt. 15. 22:45
 7/8 anonim válasza:

Én is autoimmun beteg vagyok, kb. fél éve vizsgálnak, de még mindig nincs meg, hogy pontosan melyik típusú autoimmun betegségem van.

Egyébként rosszul mondják a többiek, mert igenis lehet más autoimmun betegség a meglévő mellé sajnos. Én a SOTE-ra járok vizsgálatokra és ott mondták nemrég. Nekem 6 év után jöttek rá, hogy ez a bajom, mert a tünetek alapján csak mindenki annyit mondott, hogy nem tudják mi bajom van és még nem is találkoztak ilyen betegséggel (ezt 5 orvos mondta). A háziorvosom is csak felületesen kezelt, majd azt mondta próbáljak együtt élni a tünetekkel.

Sima vérvételből egyébként nem mutatható ki. Nekem sem mutatták ki soha. Egy speciális vérvétel kell hozzá, aminek kb. 3-4 hét után van csak eredménye, de pontosan nem tudom, hogy mire kell levenni a vért ilyenkor. Ha ez pozitív, vagy erősen pozitív akkor ebből tudják, hogy autoimmun beteg vagy. Nekem erősen pozitív lett, de még mindig nincs pontos diagnózis, de talán 1-2 hónap múlva már meg lesz. Annyit mondtak csak, hogy az már biztos hogy autoimmun betegségem van...

2011. okt. 30. 04:28
 8/8 anonim ***** válasza:

Kérdező és #7. hozzászóló! Milyen autoimmun betegségetek van? Hashimoto? Kérdezőnek - feltételezem - hogy az.

Mi van veletek azóta?

2020. okt. 2. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!