Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A számon kijött egy hólyag....

A számon kijött egy hólyag. Ez herpesz? Viszket is. éjszaka 3x arra ébredtem h vakarom, és attól fájt. És reggelre mégnagyobb lett. Az ajkam is ki van cserepesedve. Én láttam már herpeszt de az inkább sebre hasonlított. Lehet ez a hólyag is az?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 30. 09:58
 1/8 A kérdező kommentje:
úgy értem az alsó ajkamon jött ki.
2009. ápr. 30. 09:59
 2/8 anonim ***** válasza:

Látatlanban is tutti herpesz, ami többnyire hólyagosodással kezdődik. Annál nagyobb lesz, minél jobban piszkálod.

Gyógyszertár, herpeszkrém, viszont ezek akkor hatnak igazán, amikor még csak picit jött ki.

2009. ápr. 30. 10:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Herpeszed van, és így kezdődik. A hólyag fog a későbbiekben elsebesedni, de akkor az már a gyógyulás folyamata lesz.
2009. ápr. 30. 10:12
 4/8 A kérdező kommentje:
igen, amióta a kérdést írtam már jobban bedurvult, a szám is kezd megdagadni...
2009. ápr. 30. 10:18
 5/8 A kérdező kommentje:
és ez ki is tud pukkani? mert neme most folyik belőle folyadék, és mintha fájni is elkezdett volna, mega fejem is fáj...
2009. ápr. 30. 13:32
 6/8 anonim ***** válasza:

Jól lever a lábadról, ha már a fejed is fáj. Arra vigyázz, hogy a hólyagokban lévő folyadék ne terjessze tovább a herpeszt. Ha kiszakad, nagy erre az esély. Lehetőleg hagyni kell, hogy magától múljon el.

Legközelebb már érdemes otthon tartanod herpesz elleni krémet, és az első tüneteknél (viszketés, fájdalom) bekenni. Egyébként átmenetileg jó megoldás a fogrém, azzal kend be, ha nincs otthon krémed! (Volt olyan pocsék, maró herpeszre vásárolt drága krémem, ami helyett sokkal hatásosabb volt a fogrém.)

Jobbulást!

2009. ápr. 30. 16:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Én régi herpeszes vagyok, viszont szerintem is, és a bőrgyógyászom szerint is kerülni kell a fogkrémes megoldásokat, mert nem mindegy, hogy mi kerül be a szervezetbe azon hámsérülésen keresztűl! Szóval drága, viszont jó a gyógyszertárban kapható vény nélküli herpeszkrém. Csak arra kell figyelni, hogy a varrosodásig, úgy 1-2 napig (ha lehet) folyamatosan, még alváskor is be legyenek kenev a hólyagok. Viszont ha már varr képződik rajta, akkor ne kend tovább, mert azzal csak felpuhítod a varrt és lassítod a gyógyulást.
2009. szept. 6. 09:53
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippet:)
2009. szept. 6. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!