A számon kijött egy hólyag. Ez herpesz? Viszket is. éjszaka 3x arra ébredtem h vakarom, és attól fájt. És reggelre mégnagyobb lett. Az ajkam is ki van cserepesedve. Én láttam már herpeszt de az inkább sebre hasonlított. Lehet ez a hólyag is az?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 30. 09:58
1/8 A kérdező kommentje:
úgy értem az alsó ajkamon jött ki.
2009. ápr. 30. 09:59
2/8 anonim válasza:
Látatlanban is tutti herpesz, ami többnyire hólyagosodással kezdődik. Annál nagyobb lesz, minél jobban piszkálod.
Gyógyszertár, herpeszkrém, viszont ezek akkor hatnak igazán, amikor még csak picit jött ki.
3/8 anonim válasza:
Herpeszed van, és így kezdődik. A hólyag fog a későbbiekben elsebesedni, de akkor az már a gyógyulás folyamata lesz.
4/8 A kérdező kommentje:
igen, amióta a kérdést írtam már jobban bedurvult, a szám is kezd megdagadni...
2009. ápr. 30. 10:18
5/8 A kérdező kommentje:
és ez ki is tud pukkani? mert neme most folyik belőle folyadék, és mintha fájni is elkezdett volna, mega fejem is fáj...
2009. ápr. 30. 13:32
6/8 anonim válasza:
Jól lever a lábadról, ha már a fejed is fáj. Arra vigyázz, hogy a hólyagokban lévő folyadék ne terjessze tovább a herpeszt. Ha kiszakad, nagy erre az esély. Lehetőleg hagyni kell, hogy magától múljon el.
Legközelebb már érdemes otthon tartanod herpesz elleni krémet, és az első tüneteknél (viszketés, fájdalom) bekenni. Egyébként átmenetileg jó megoldás a fogrém, azzal kend be, ha nincs otthon krémed! (Volt olyan pocsék, maró herpeszre vásárolt drága krémem, ami helyett sokkal hatásosabb volt a fogrém.)
Jobbulást!
7/8 anonim válasza:
Én régi herpeszes vagyok, viszont szerintem is, és a bőrgyógyászom szerint is kerülni kell a fogkrémes megoldásokat, mert nem mindegy, hogy mi kerül be a szervezetbe azon hámsérülésen keresztűl! Szóval drága, viszont jó a gyógyszertárban kapható vény nélküli herpeszkrém. Csak arra kell figyelni, hogy a varrosodásig, úgy 1-2 napig (ha lehet) folyamatosan, még alváskor is be legyenek kenev a hólyagok. Viszont ha már varr képződik rajta, akkor ne kend tovább, mert azzal csak felpuhítod a varrt és lassítod a gyógyulást.
8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippet:)
2009. szept. 6. 22:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!