Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit kenhetek a sok orrfújás...

Mit kenhetek a sok orrfújás okozta kidörzsölésre az orromra (alá)?

Figyelt kérdés
Vírusos fertőzésem van, és sokat fújom az orrom, és eléggé kivörösödött az orrom. Fáj, ha zsepivel is hozzáérek. Így elég nehéz fújnom. Mától használok Nasivin orrsprayt.
2011. okt. 3. 21:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Bepanthen kenőcs, Sudocrem kenőcs.. ezek alapvetően babapopsira vannak gyártva, de nagyon jó az orra is. én a Sudocremet szoktam használni. de az is jó szerintem ha sűrűn kensz rá testápolót, ha az előző kettő közül egy sincs otthon és nem akarsz rá pluszba költeni.
2011. okt. 3. 21:53
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! (:
2011. okt. 3. 21:57
 3/13 anonim ***** válasza:
szőlőrúzs vagy ha egyik sincs otthon (amit az első válaszoló írt) akkor jó a disznózsír is estére!
2011. okt. 3. 21:58
 4/13 A kérdező kommentje:
Rendben köszi :) Asszem a disznózsírt kipróbálom, remélem segít. (:
2011. okt. 3. 22:00
 5/13 anonim ***** válasza:

Lehet hogy hülyén hangzik, de pont nekem is a napokban volt ilyen náthaszerű izém, el is volt dugulva az orrom és egy kicsit ki is volt száradva, "egy próbát megér " alapon kentem rá a Carmex ajakbalzsamomból, mert van benne menta és kámfor... Amellett, hogy a duguláson is sokat segített, az estére felkent balzsam reggelre rendbe hozta az orromat is!

Régebben, amikor sima arckrémet vagy kézkrémet kentem rá, az inkább ártott mint használt, csípte mint a franc. Ez viszont egyáltalán nem csíp, csak egy kicsit hideg, meg zsibbaszt (bár ha neked nagyon sebes, akkor nem tudom, lehet hogy ez is csípne picit), és vírusokat is öli, ajakherpeszre kezelésnél (is) nagyon hatásos( amit ugye szintén bacik okoznak).

Dm-ben vagy rossmanban meg tudod venni, kb. 900 forint, de nagyon sokáig elég (én már június óta ,minden nap és még mindig bőven van), meg se romlik!

2011. okt. 3. 22:04
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszi ezt a választ is. (: Még a számra valahogy szereztem 2-3 vágást, nem tudom, hogy, é időnként kisebesedik. Arra mézet használok és nagyon jó. Bár hamar lenyalogatom róla, ami nem olyan jó. :/ M1. Kipróbálom az orromra ezt is, ha más nem segít. (: Köszi!
2011. okt. 3. 22:07
 7/13 anonim ***** válasza:
Most már mindenképpen kenegesd valami hidratáló krémmel, de az a legjobb, ha amikor megbetegszel, azonnal elkezded kenni, nem várod meg, amíg kidörzsölődik. Így bármilyen krém jó, én sima kézkrémet szoktam használni.
2011. okt. 3. 22:22
 8/13 anonim ***** válasza:
A Neogranormon tuti módszer!Még két,igen gyakori orrfújás között(amivel ugyebár egy részét letöröljük)máris érezni jótékony hatását.Elalvás előtt a legjobb rendesen bevakolni"az orr alatti részt,reggelre teljesen rendben lesz!Jobbulást!
2011. okt. 3. 22:24
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Tegnap kezdett el folyni az orrom, és azóta vagy 200 db. zsebkendőt használtam el. Az előtt 1 hétig köhögtem, majd az orrdugulásnál elmúlt. Most az is visszajött. Azt mondta az orvos, ha hasmenésem lesz, akkor diétáztatni kell magam, nem ehetek zsírosat. Köszi a válaszokat! :))
2011. okt. 3. 22:27
 10/13 anonim ***** válasza:

Papírzsepitől nátha idején nekem is kivörösödik, kiszárad, kirepedezik az orrom... Úgyhogy próbálom megelőzni.

Egyik, hogy ha lehet, olyankor nem papírzsepit használok, hanem régi rongyzsebkendőt. Nem dörzsöli ki! Sokak szerint ez gusztustalan, úgyhogy többnyire csak otthon használom. Vagy munkahelyen, és ott hófehér rongyzsepiket, az nem feltűnő. Utcán meg papírzsepi...

Aztán ha kezd kiszáradni mégis, akkor bármilyen zsíros krém... Legutóbb én is valami szájra való szőlőzsírt kentem rá...

2011. okt. 3. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!