Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ez mi? Bőrhiba? Valami megoldá...

Ez mi? Bőrhiba? Valami megoldás rá?

Figyelt kérdés

Ha sebes leszek valahol, a seb után általában kemény, lila/piros pukli marad, hiába kenem a sebet kenőcsökkel. Már több éve van ilyen problémám, de most látom igazán, hogy már tele vagyok undorító kinövésekkel.

Ha a seb után nem marad ilyesmi, a helye akkor is látszódik, mert ott ráncos lesz a bőröm, és nagyon fura lesz a felszíne, ha hozzányúlok ilyen puha érzés, mintha légbuborék lenne a bőröm és a hús között.

És itt kis sebekről van szó, ezért nem is értem a dolgot.

16/f

2011. aug. 19. 21:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Én csak egyet tudok tanácsolni: keress fel egy bőrgyógyászt! Ez a legbiztosabb.
2011. aug. 19. 21:36
 2/4 anonim ***** válasza:
ha nagyon zavar, akkor tényleg bőrgyogyi.. de így látatlanban nekem nem tűnik komolynak, én majdnem minden nap megégetem magam mert olyan a munkahelyem, az égési heg pl. mindig világosabb az eredeti bőrszínemnél, de ez normális, és sztem a te seb maradványaid is.
2011. aug. 21. 13:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem sajnos rossz típusú, gyenge a bőröd (a férjemnek ilyen). Valószínűleg kb. 5 év múlva már kevésbé hegesen fog gyógyulni, mert tinikorban a hormonok miatt fokozottan sérülékeny. Semmiképp se nyomkodd ki a pattanásaid, ha vannak. Ha megvágod magad, kend be Neogranormonnal és ha gyógyul, sose vakard el a vart.

Érdemes lenne több vitamint is bevinned a szervezetedbe (A, C, B, D, K, cink, réz, vas, kálcium...) - szerintem google-ban biztos találsz több infót, akár étrend-kiegészítőket, akár ételeket (zöldségek, hal, magvak), amik kifejezetten "bőrbarátok". A zsíros, magas kakaó ill. cukortartalmú ételeket viszont kerüld és igyál sok folyadékot, főleg vizet és teát.

2011. aug. 22. 07:07
 4/4 anonim ***** válasza:
A leírás alapján ez keloid lesz. Hajlamos vagy rá, nincs mit tenni, nem túl bizalomgerjesztő a helyzet. Vannak kezelések, amik javítanak rajta valamelyest, keress rá ezzel kapcsolatos fórumokon, vagy tényleg irány a bőrgyógyász, de olyat keress, aki "látott már" keloidot. (sajnos, tapasztalatból mondom, hogy van olyan bőrdoki, akinél felmerült bennem, hogy egyáltalán mire kapta ez a diplomáját :-((
2012. máj. 28. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!