Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Váltott már ki valakinek...

Váltott már ki valakinek antibiotikum mellékhatásokat?

Figyelt kérdés
Én Augmentin duo 1 g-os antibiotikumot szedek.Napi 2 kell,tegnap este vettem be a 4.-et,de olyan mintha fejbe kólintottak volna,majd tegnep reggel a szájpadlásomon hólygocskák jelentek meg,este pedig egyik pillanatról a másikra olyan nyomás lett a fejemben hogy az arcom egy pillanatra elvörösödött,a szívem hevesen kalapált.A vérnyomásom alacsony,de lehet hogy felugrott a gyógyszertől,van ilyen?
2009. ápr. 13. 09:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én sosem szedek gyógyszert, de kicsit idevág egy másik téma: http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__altalanos-kozerzet__..

Egyébként simán van ilyen, nagy kérdés az még mindig, hogy az antibiotikumok vajon többet ártanak-e mint használnak..

2009. ápr. 13. 09:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A betegtájékoztatón mindíg van mellékhatásokról rész, azért, mert a gyógyszereknek lehetnek mellékhatásai, ez legalább annyira normális, mint amennyire kelletlen.

Vissza kell menni dokihoz, és megmondani, hogy írjon fel mást, mert ez a gyógyszer neked nem jó.

2009. ápr. 13. 10:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Amiket leírsz, nagyon súlyos mellékhatások. a szájhólyag egyértelműen allergiára utal. az augmentin egy penicillinszármazék, elképzelhető, hogy érzékeny vagy rá. semmiképp ne szedd tovább ezt a gyógyszert, és menj vissza az orvoshoz.

amúgy a leggyakoribb mellékhatás az antibiotikumoknál a has-gyomorfájás, hasmenés/hányinger, mivel tönkreteszi a bélflórát.

2009. ápr. 13. 10:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is szedtem Augmentint, nekem is apró hólyagok lettek a számban mindenhol tőle, de a doki azt mondta ezek mellékhatások és nem allergia mint az fentebb valaki írta. Amúgy nekem kiütéseim szoktak lenni még tőle,a pulzusom 100 fölé megy, meg hasmenés, hányás, de azért a hülye háziorvosom mindig ezt írta fel. Orvost váltottam és többet nem szedem be ezt a szemetet.
2009. ápr. 13. 10:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem is sok olyan gyógyszer ill. antibiotikum van, amitől szájnyálkahártya gyulladásom vagy szívdobogás érzés lesz! Ilyenkor abba kell hagyni a gyógyszert és vissza menni az orvoshoz, mert ha mellékhatás van, akkor általában nem is hat a gyógyszer! (Legalább is ezt orvos mondta nekem) Én maradok a bevált gyógyszereknél és ezt tanácsolom neked is! Nálam már az orvos kérdezi, hogy milyen antibiotikumot írjon fel.:)
2009. ápr. 15. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!