Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Rózsahimlőnél milyenek a...

Rózsahimlőnél milyenek a kiütések?

Figyelt kérdés
Voltam orvosnál és állítólag rózsahimlőm volt a múlt héten,de egy kicsit kételkedek(nem ez lenne az első tévedése).Hogy néznek ki a kiütések?Azt tudom,hogy sok van,de kiemelkednek a bőr vonalából vagy csak kipirul a bőr és nem dudorodik ki?
2011. aug. 11. 14:10
 1/5 anonim ***** válasza:

[link]

Egyébként hány éves vagy? Mert egy jó pár éve már (17 biztosan) kapnak a gyerekek rózsahimlő elleni oltást.

2011. aug. 11. 14:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Betegség leírása

A rubeola vagy rózsahimlő a klasszikus gyermekkori fertőző betegségek egyike. A rubeolavírus okozza, amely emberről emberre terjed, belégzéssel.

Télen és kora tavasszal jelentkezik. Lappangási ideje két-három hét.

Gyermekkorban hőemelkedéssel, kiütéssel kezdődik a betegség. A kiütés halvány, foltos jellegű és az arcon, fül mögött kezdődik. Tarkótájon nyirokcsomó megnagyobbodás észlelhető. Sok esetben enyhe, jellegtelen lefolyású a betegség.

Ritka a szövődmény, inkább felnőttkorban fordul elő. A következők lehetnek:

- Izületi fájdalom, amely főleg a kisizületeket érinti. 3-4 hét alatt magától meggyógyul.

- Agyvelőgyulladás, amely halálhoz is vezethet.

- Vérzések a vérlemezkeszám vírus által okozott csökkenése miatt.

- Várandósokon az első harmadban elszenvedett fertőzés súlyos fejlődési rendellenességet okozhat a magzatban.

Betegség tünetei

Hőemelkedés, halványpiros kiütések, tarkótáji nyirokcsomó megnagyobbodás, kötőhártya-gyulladás, kiütések a lágyszájpadon.

2011. aug. 11. 14:20
 3/5 anonim válasza:
Nézd meg a google.hu és kattinsrá, hogy képek egy keretbe írd be, hogy rózsahimlő.
2011. aug. 11. 14:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?

Én 78-as születésű vagyok, de már ekkortájt is kaptak a gyerekek oltást a rubeola ellen, azóta pedig mindenki!

Ha fiatalabb vagy, mint én, akkor lehet, más bajod van.

Bőrgyógyásznál vagy házidokinál voltál?

2011. aug. 11. 14:59
 5/5 A kérdező kommentje:
29 éves vagyok,vajdasági,itt csak pár éve oltanak ellene.
2011. aug. 12. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!