Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A dioxint a talajból a növénye...

A dioxint a talajból a növények képesek felvenni?

Figyelt kérdés
2009. márc. 26. 20:42
 1/3 anonim ***** válasza:
En ugy tudom igen, ezert tiltottak be korabban a dioxin tartalmu mutragyakat. Viszont a szennyezoedes folyamata most mar inkabb a levegon keresztul tortenik, igy inkabb csak a novenyek feluleten rakodik le. Amit persze az allatok megesznek, mi meg az allatokat....
2009. márc. 26. 21:04
 2/3 anonim ***** válasza:

én úgy tudom, hogy a dioxinnal szennyezett talaj nagyon lassan tisztul ki, és a növények ezt folyamatosan szívják fel a talajból a többi tápanyaggal együtt. Sok helyen betiltották már, ám pl. Franciaország mezőgazdasági területeinek nagy része szennyezett, és sajna a a természetes vizekbe is eljut, a talajvízen keresztül.

(NA persze nem csak Franciaország alkalmazta a dioxinos műtrágyát) Ezért is nem ajánlják a francia lakosságnak hogy csapvizet igyanak, mert ezek az anyagok a talajvizekben is jelen vannak. Amúgy meg a francia gyarmatok pont ezért lázadoznak, mert az anyaországban betiltották a dioxin használatát, de mint minden ez is a pénzről szól,és így a gyarmatokon adták el ezt a műtrágyát, és már a hatás látszik : a gyarmatokon a lakosság 80%!!!-a rákos, és nem lehet csapvizet inni sem, sem mezőgazdaságban termelni, mert a növények is dioxinnal szennyezettek.

Sajna a világon minden a pénz körül forog, még akkor is ha tudják hogy egészségtelen: a gazdaságilag lemaradott térségek mindig "megöröklik" ezeket az egészségkárosító szereket.

Pl.: Angliában már a '60-as években rájöttek hogy az azbeszt rákot okoz, DE!!! Kanadában még mindig gyártják!!! és Indiában kis gatyában,kézzel pakolgatják, és használják fel az építőiparban!!!

2009. ápr. 2. 14:00
 3/3 anonim ***** válasza:

az előző hozzászóló vagyok

azt lefelejtettem, hogy Franciaországban, már azt is kimutatták hogy a dioxin genetikailag is károsító hatású, mert ez utóbbi évtizedekben növekszik a genetikai rend ellenességekkel világra jött babák száma, és a statisztikai kimutatások rávilágítottak, hogy azokon a területeken fordulnak elő nagyobb számban ilyen születések, ahol a szülők mezőgazdasági termelők, és használtak dioxint.

2009. ápr. 2. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!