A dioxint a talajból a növények képesek felvenni?
én úgy tudom, hogy a dioxinnal szennyezett talaj nagyon lassan tisztul ki, és a növények ezt folyamatosan szívják fel a talajból a többi tápanyaggal együtt. Sok helyen betiltották már, ám pl. Franciaország mezőgazdasági területeinek nagy része szennyezett, és sajna a a természetes vizekbe is eljut, a talajvízen keresztül.
(NA persze nem csak Franciaország alkalmazta a dioxinos műtrágyát) Ezért is nem ajánlják a francia lakosságnak hogy csapvizet igyanak, mert ezek az anyagok a talajvizekben is jelen vannak. Amúgy meg a francia gyarmatok pont ezért lázadoznak, mert az anyaországban betiltották a dioxin használatát, de mint minden ez is a pénzről szól,és így a gyarmatokon adták el ezt a műtrágyát, és már a hatás látszik : a gyarmatokon a lakosság 80%!!!-a rákos, és nem lehet csapvizet inni sem, sem mezőgazdaságban termelni, mert a növények is dioxinnal szennyezettek.
Sajna a világon minden a pénz körül forog, még akkor is ha tudják hogy egészségtelen: a gazdaságilag lemaradott térségek mindig "megöröklik" ezeket az egészségkárosító szereket.
Pl.: Angliában már a '60-as években rájöttek hogy az azbeszt rákot okoz, DE!!! Kanadában még mindig gyártják!!! és Indiában kis gatyában,kézzel pakolgatják, és használják fel az építőiparban!!!
az előző hozzászóló vagyok
azt lefelejtettem, hogy Franciaországban, már azt is kimutatták hogy a dioxin genetikailag is károsító hatású, mert ez utóbbi évtizedekben növekszik a genetikai rend ellenességekkel világra jött babák száma, és a statisztikai kimutatások rávilágítottak, hogy azokon a területeken fordulnak elő nagyobb számban ilyen születések, ahol a szülők mezőgazdasági termelők, és használtak dioxint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!