Lábgomba tünete lehet?
Eddig még sosem volt lábgombám, így fogalmam sincs mivel jár ez, az utóbbi két-három hétben (papucs és szandál szezon óta) azonban furcsa dologra lettem figyelmes. Ha lábujjközes lábbeli van a lábamon, és sietek, akkor az kidörzsöli a két ujjam közötti részt, az vörös lesz, az ujjaim, illetve a lábfejem vége teljesen beledagad a papucsba, vörös, viszket, ég...
Pl télen ugyanilyen tüneteim vannak a kezemen, amikor kint "megfagyott", majd bejövök, és megmosom. Hirtelen iszonyatosan bedagadnak, de úgy hogy az ujjaimat fél-1 órán keresztül nem tudom behajlítani, majd megnyugszik, és nyomtalanul eltűnik. Volt hogy virágládák kicipelése után tavasszal már jó időben, csak a két kisujjam járt így, de ezek nem égnek, viszketnek, csak kellemetlen.
Járt már valaki így? Ez gomba lehet?
nem, ez nem gomba..szerintem érzékeny a bőröd és amiatt van...az enyém is ilyesmi,csak ennyire nem dagad be és ég is borzalmasan...de reggelre elmúlik...gyógymód még egyelőre csak a hidegvíz volt,ami hatott...de mint kiderült -mióta 4litert iszok naponta- egy gyorsabb gyaloglás elég papucsban és ujjnyi vízhólyagok lesznek a lábamon mindenhol,ahol rajtam volt a papucs,a sarkam kivételével...most pl 2. napja nem tudok ráállni...eddig még csak 1x volt vízhólyag a lábamon,mikor feltörte egy új szandál régen...
diszhidrózisra érzékeny vagy ha nagy a meleg? ekcéma? amúgy érzékeny a bőröd?
Ami a bőrömmel eddig probléma volt, az valamiféle "agresszív" bőrgomba, a doki a nevét sem mondta, azt mondta gyakorlatilag lehetetlen tőle örökre megszabadulni, barna foltokkal jár, semmi viszketés, égés, állítólag nem is fertőző. Ami érdekességet figyeltem meg, hogy már kis ütéstől, szorítástól, karmolástól nyom marad rajtam, és hetekig el sem múlik....
Ezt leszámítva más érdekes dolog még, hogy ha mondjuk sétálok rövidnadrágban, akkor egy idő után a combjaim virosodnak ki, viszketnek, ha futok a combjaim és a karjaim, ha biciklizek csatlakozik a tenyerem is. Ilyenkor nem dagad csak pirosodik és viszket. Olyan mintha a levegőre lennék allergiás komolyan. :)
Ez az iszonyatos dagadás viszont új, illetve eddig ilyet a lábfejemen nem tapasztaltam ezért gondoltam, hogy esetleg gomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!