Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Higanymérgezést kaptam?

Higanymérgezést kaptam?

Figyelt kérdés
1-2hónapja találtam egy eltörött lázmérőt a szobámban, de azt hittem, hogy benne maradt a higany, mert csak a teteje volt letörve, és mikor körülnéztem nem láttam sehol higanyt. Viszont most megtaláltam a földön, ami azt jelenti, hogy akkor egészen idáig párolgott. Eltakarítottam. A lázmérőből kiesett higany mennyiségétől is higanymérgezést lehet kapni? Forduljak orvoshoz?
2011. máj. 23. 20:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

párolgott? wtf

én játszottam a higannyal régen de nem kaptam higanymérgezést.

2011. máj. 23. 20:05
 2/14 A kérdező kommentje:
hát pedig párolog az:D sok mindent olvastam erről, de még mindig nem tudom, hogy akkor ilyen kevés mennyiség okozhat e mérgezést vagy nem..
2011. máj. 23. 20:06
 3/14 htr válasza:
vigyázni kell jobb, ha orvoshoz fordulsz
2011. máj. 23. 20:07
 4/14 A kérdező kommentje:
és milyen vizsgálatot csinálnak, hogy kiderítsék? olvastam a tüneteit, és a krónikus higanymérgezés, ugye ami szépen lassan alakul ki, nem túl biztató, mert elég sok tünet igaz rám..
2011. máj. 23. 20:09
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

kis mennyiség elvileg nem okozhat gondot, ismerősöm is ezzel játszott kicsinek, laborban is láttam kifolyva, mégsincs baja a gyakvezetőknek

Hogy takarítottad fel?

2011. máj. 23. 20:09
 6/14 A kérdező kommentje:
hát ez már megint nem jó dolog, mert felporszívóztam ijedtemben, viszont próbáltam közbe nem levegőt venni, egyből kiüritettem, és egész nap nyitva volt az ablak.. utána olvastam csak hogy ezt nem igazán szabadott volna :S
2011. máj. 23. 20:10
 7/14 anonim válasza:

az lenne a legjobb ha orvoshoz mennél vele, de asszem ha nem vagy rosszul 1 héten belül túléled!

:)

2011. máj. 23. 20:12
 8/14 A kérdező kommentje:
oké, köszönöm mindenképp elmegyek holnap. azt nem tudja valaki, hogyha esetleg tényleg higanymérgezésem van, akkor mire számíthatok? olvastam hogy gyomormosás meg ilyenek, abban volt már egyszer részem, és nem igazán vágyok még egyre...
2011. máj. 23. 20:13
 9/14 anonim ***** válasza:

Van valami halvány emlékem, h vérméreg,de nem találom a forrást, úgyh nem biztos

oda ahova kiömlött, szórj egy kis ként/kenet, és utána azt is szedd fel azzal a porszívóval amivel a Hg-t

azt nem tudom h mit csinál a doki, de mindenképpen menj el.

2011. máj. 23. 20:22
 10/14 anonim ***** válasza:
ahhoz nagyon sok lázmérőt kell eltörni hogy annyi higany párologjon hogy mérgezést kapj.
2011. máj. 23. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!