Milyen vas nélküli multivitamint lehet kapni?
Nem érdemes vas nélkül szedni multit, ugyanis akármilyen probléma esetén jó ha olyan nagyobb dózisú készítményt szedsz, amiben pl. C-vitaminból min. 1000mg, vasból 18 mg, kalciumból 500mg, magnéziumból 250 mg van
Megkérdezhetem hogy miért nem akarsz vasat szedni? Hátha segíthetek.
Tegnap 20:29 vagyok.
A vas csak abban az esetben okoz székrekedést, ha a többi vitamint és ásványi anyagot nem szeded mellé, tehát ha önmagában adják.
Szedjél egy nagy dózisú multivitamint (ez olyan készítmény, amiben megfelelő arányban, és elég mennyiségben vannak mikrotápanyagok ) valamint ha székrekedéses vagy akkor érdemes a C-vitamin bevitelt még a multivitaminban lévőn túl is megnövelni, ami jelenthet akár 2-3ezer mg-ot is, vagy még többet naponta.
Emellett pedig ügyelj arra, hogy legalább 2 liter vizet megigyál egy nap, mert a kevés folyadék fogyasztás miatt a szervezet, (mivel a működéséhez mindenáron hozzá kell jutnia elég folyadékhoz) ha nem kap eleget, akkor szinte kiszippantja a székletből a még benne lévő nedvességet, és olyan lesz a széklet mint a kőszikla.
A másik fontos dolog, mint ahogy előttem már írta valaki, több rostokban gazdag ételeket (zöldségek, zöldséglevek, gyümölcsök, lenmag, zabpehely...)kéne fogyasztani.
Ha így teszel, napokon belül rendeződik a problémád, és nem kell semmiféle drasztikus beavatkozást tenni. Mellesleg a jó vitamin készítmény annyi energiát is ad majd, hogy teljesen megváltozik a közérzeted, és szép lassan (ha van más problémád is,) minden más kellemetlenség helyre áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!