Orális szex-szel fogadó, passzív félként (tehát engem részesítettek orális szexben) el lehet kapni HIV fertőzést, illetve ha igen, mekkora ennek az esélye? 22/F
Magyarországon a HIV fertőzöttek száma nagyon alacsony. Konkrétan Veszprém megyében kevesebb mint 50 regisztrált beteg van. Ha ehhez hozzáadjuk a nem regisztráltakat, még akkor is max 150 fő fertőzött a 350000 lélekszámú megyéből, és ennek nagy része vagy homoszexuális, vagy drogos, vagy örömlány. Ha egy HIV fertőzöttel szeretkezel óvszer nélkül, akkor is kevesebb mint 10% annak az esélye, hogy megfertőződsz. Az orális szex esetében pedig még kissebb az esély.
Szóval szerintem ha normális partnered van, és nem a sarkon álló lánnyal szeretnél kéjelegni, akkor konkrétan 0 az esélye, annak, hogy megfertőződj.
A számadatokat a PTE ÁOK AIDS és STD prevenció című kurzusán hallottam, szóval nagyjából hitelesek.
Egy medikus
nem látható, azaz mikro repedés - sérülés is elég.
De ne haragudj, miért kell ismeretlenekkel ilyesmit csinálni?:(
hm.. épp 2 napja volt a tv-ben, hogy magyarországon 30%-al nőtt a hiv fertőzöttek száma az elmúlt időszakban...
ne játszatok, egy életetek van.
:(
van bizonyos lappangási ideje, pár hónap, úgyhogy még várnod kell ha friss :(
remélem az ijedelem elég lesz , ezentúl vigyázol és természetesen,hogy negatív tesztel zárod eme incidenst!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!