A bárányhimlő kiújulhat vagy sem?
Figyelt kérdés
Mert hol ezt olvasom, hol azt. Kiskoromban voltam bárányhimlős, ezért nem is foglalkoztam azzal, mikor 2-3 hete írta egy kolléganőm, hogy ő most kapta el a kisfiától. Aztán pár napja találkoztam vele a munkában, de akkor már nem volt baja. Most viszont hirtelen pöttyök jöttek ki az egész testemen. Eddig semmi bajom nem volt, de fél órája kezdtem érezni, hogy viszket szinte az egész testem és az előbb megnéztem és a hasamon, vállamon, nyakamon, lábamon egyre több kisebb-nagyobb piros pötty/duzzanat jön ki és iszonyatosan viszketnek...2011. máj. 8. 16:22
1/8 anonim válasza:
Ha csak enyhébb lefolyású volt,akkor elkaphatod újra
2/8 A kérdező kommentje:
Nem volt enyhe. 5-6 éves lehettem, de még így 21 éves fejjel is emlékszem, hogy lábra sem tudtam állni, mert még a talpam is tele volt.. :D de most ezek a viszkető hólyagok mindenütt... nem tudok másra gondolni.
2011. máj. 8. 16:43
4/8 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy újra. Ezt nem lehet elkapni mégegyszer.
Vagy sohasem voltál bárányhimlős és csak most kaptad el először vagy pedig más bajod van.
Ha valakinek csak enyhébb bárányhimlője volt abból övsömör lehet később nem pedig újabb bárányhimlő.
5/8 A kérdező kommentje:
De ez hogy néz ki? Mármint.. semmi bajom nem volt délelőttig. Aztán hirtelen elkezdtem viszketni mindenhol és akkor megjelent 10-20 pötty a hasamon, karomon, lábamon. Azóta nem jött ki több, de ezek sem múlnak. Fokozatosan lesz egyre több..? Erre a részére már nem emlékszem.
2011. máj. 8. 16:51
6/8 anonim válasza:
nem ijesztegetés,de ugyanez a vírus okozza az övsömört,azt is el lehet kapni.
7/8 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy voltam bárányhimlős. És én is először allergiára gondoltam, de nem ettem és nem érintkeztem semmi olyat és olyannal, amivel ezelőtt ne érintkeztem volna. Tisztára olyanok ezek a hólyagok, mint amikor valamire allergiás lesz a bőröm. Mondjuk egy allergia vizsgálaton. De az egész testemen vannak.
2011. máj. 8. 16:53
8/8 anonim válasza:
Nem, bárányhimlő formájában nem újulhat ki. A vírus viszont, ami a betegséget okozza a szervezetedben marad inaktív formában. Ha újra aktiválódik valamilyen oknál fogva, akkor sem bárányhimlős leszel, hanem ún. Herpes zooster-ként (övsömör) jön elő. De ennek eltérőbbek a tünetei, ez nem viszket, hanem fáj.
Úgyhogy szerintem semmiképp nem bárányhimlő, ami rajtad kijött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!