Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Elkaptam a bárnyhimlőt?

Elkaptam a bárnyhimlőt?

Figyelt kérdés
19 évesek vagyunk, barátnőmön 2 napja jött ki a bárányhimlő. Előtte 2 nappal találkoztam vele utoljára, és mivel osztálytársak vagyunk az egész délelőttöt egy légtérbe töltöttük... Mennyi az esélye, hogy 2 hét múlva rajtam is jönnek a pöttyök? -.- :(
2011. máj. 8. 13:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%. Az sajnos nagyon fertőző. Ne menj kismamák közelébe, gyerekek közelébe.
2011. máj. 8. 13:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha kis korodba nem voltál akkor bizony meg lehet hogy el kaptad főleg ha egy légtérben voltatok. lehetőleg kerüld a közösséget amennyire csak lehet.
2011. máj. 8. 13:09
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm :'( csodálatos lesz a szóbeli érettségi meg a felvételi vizsgáim előtt :'(
2011. máj. 8. 13:11
 4/5 anonim ***** válasza:

A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:07

Kisgyerekekkel nem baj, ha találkozik. Legalább megfertőzi őket, és hamarabb túlesnek rajta, az a jó!!

Kérdező: reménykedj! Lehet, hogy immunis vagy rá.

Nagyapámnak övsömöre volt (a bárányhimlőt okozó vírus "megpihen" a szervezetben, mint a herpeszvírus is; aztán "előjön", na ez okozza az övsömört). Nem lettem miatta bárányhimlős, pedig egy légtérben voltunk minden nap. És még nem voltam bárányhimlős.

Lehet, hogy Te is átestél rajta kiskorodban nagyon gyengén, vagy egyéb okból már immunis vagy rá. Reménykedj - mást úgyse tehetsz!

2011. máj. 8. 13:27
 5/5 anonim ***** válasza:
javasolhatod a barátnődnek a Pox Clin nevű habot, ami enyhíti a viszketést és fertőtlenít is. Aztán, ha neked is szükséged lesz rá, te is kipróbálhatod.
2011. máj. 8. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!