2 hetente visszatérő mandula gyulladás, meghűlés, taknyolás, ennyire gyenge az immunrendszerem vagy valami arcüreg gyulladás lehet? Vagy az orvos nem vesz észre valamit?
Huuu Ez igen!! Tetszik amiket irtatok..Élvezettel olvastam, sőt teljes leírást is szivesen elolvasnék sok dologról, amiről irtatok: táplálkozás, nevelés..
A mandula kivétel az teljesen kizárva. Nem fogok futni vele az orvoshoz.
Sőt a lényeg ez, hogy soha nem volt problémám vele, és most lett..És gondolom h nem tudok belőle kikúrálódni.
Kérdező:
De, az orvos tudna segíteni, esetleg később.
Tudom, hogy nehéz (lehet), attól függően, mennyire vagy parázós.
Én iszonyatosan be lennék gyulladva - ezzel nem megijeszteni akarlak, csak azt mesélem el, mennyire parázós vagyok....
Szóval szerintem vegyél erőt magadon, amennyire kell, és menj orvoshoz!
Többiek:
Nem tudom elhinni, hogy a rántotthús, a fehér kenyér és a tejtermékek miatt vagyunk ennyire betegesek. És ezekről a kajákról nem akarok lemondani és nem is fogok!!
Ellenben a sok stressztől, a rohanástól vagyunk betegesek. Az autók kipufogógázától, a cigitől. A sok piától. A sok vegyszertől, amely MINDEN élelmiszerünkben benne van. Attól, hogy a boltban vett almalében 0% az almalé. Attól, hogy szinte sterilszobákban élünk, s antibakteriális kéztisztítót használunk. Attól, hogy még 10 perc gyaloglásra vagy egy emelet gyalog "felmenésre" is képtelenek vagyunk...
S ezek miatt betegebbek a háziállataink is. Régebben volt ennyi rákos, autoimmun stb. kutya, macska??
Persze, szerintem is ellensúlyozni kell (meg kell próbálni) a fentieket egy-egy sétával egy erdőben, hegyen, néha kocogással a parkban, a lift mellőzésével (hacsak nem vagyunk hulla fáradtak). S több zöldség-gyümölcs evésével; amik ugyan tele vannak vegyszerrel, de mégis jobb nassolnivalók a mindenféle keksznél és chipsnél.
S a gyógyszereket, kisebb műtéteket nem feltétlen kell elutasítani!
Fejfájásra egyeseknek jót tesz (és elég is) a masszázs, menses fájdalomra néhányaknak jó egy kis torna. Náthára ötmillió házipraktika van. Igen, ezeket kell alkalmazni.
De egy allergiára, egy szívbetegségre, egy refluxra már nem elegendők a házipraktikák...
„De egy allergiára, egy szívbetegségre, egy refluxra már nem elegendők a házipraktikák...”
Mivel te ezt igy gondolod, ezt el is hiszed. Nem bantasbol mondom, csak gondolj bele. Ha meggyozodesed, hogy allergiara gyogyszer kell, akkor szamodra az az igaz, neked ez a valosagod, es barki barmit mond, el fogod utasitani.
Ne ertsetek felre, tisztelem-becsulom az orvosokat, es ha neadjIst balesetem lesz, remelem a legjobb dokik fognak osszerakni, de szerintem az emberi test olyan tokeletesre van tervezve, hogy ha optimalisan mukodik, akkor 1. eleve nem lesz beteg, 2. kigyogyitja onmagat.
Teny, hogy a mai vilagunk tele van szemettel, mergekkel es nagyon-nagyon nehez ugy elni, hogy a testnek minden olyat megadjunk ami kell, es minden rossztol tavol tartsuk. De meg kell probalni!
A verem felforr mikor olyanokat olvasok, hogy peldaul a genetikailag modifikalt (GM) kukoricat a tulajdonos ceg nem engedi fuggetlen szakemberek altal bevizsgalni, mert le van vedetve a kukorica. Eltetek mar ilyet? Torveny vedve van a kukorica. Csak olyan szakemberek vegezhetnek rajta kutatast, akiket ok fizetnek, ok meg olyan kutatasi eredmenyeket produkalnak, amilyet a tulaj akar.
Vagy itt egy masik: Transglutaminase a neve annak a szernek, amit maskeppen hus-ragasztonak is hivnak. A husfeldolgozokban az olyan maradek cafat husokat, amiket mar igazabol nem lehet mikent eladni, osszeszedik, osszekeverik ezzel a ragaszto enzimmel, betekerik foliaba es beteszik a hutobe. Amikor az enzim hatasara a hus ossze ert (osszenott), akkor a termeket eladjak mint hatszin, belszin, melle husa stb. Meg a hentes is nehezen tudja megkulonboztetni az igazit, a takolmanytol. A veszelye ennek az, hogy tobb allat husat keverik ossze es iszonyu bakterium szaporulat van ezeken es kulonben is egy qrva nagy atveres a vasarloval szemben, aki kilojaert ugyanannyit fizet a sz*rert, mint az igazi husert.
Egy konyvet szeretnek ajanlani: Dr. Jonn Matsen N.D.'s book, Eating Alive, Prevention thru Good Digestion, sajnos eddig magyarul meg nem talaltam meg.
Ebben leirjak azt is, h pl. mi okozza az alergiakat es hogyan kezeljuk.
Boccs, h hosszu lett.
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:37
Nem bántottál meg. Szerintem azért írunk - s Kérdező is azért kérdezett, meg azért "szólt bele", hogy legyen valamelyes eszmecsere. Szóval, nem bántottál meg. S remélem én se, mert én se azt akarom.
Amennyire tudom, régen (értsd: 19. századdal bezárólag) nem voltak mérgek, nem volt rohanás, nem volt szennyezett levegő, nem voltak "összeragasztott" húsok és génmódosított avagy vegyszerben dús gyümölcsök. Valamiért van egy olyan érzésem, hogy a stressz se ilyen mértékű és ilyen káros volt. Akkor nem azon izgultak, hogy vajon kirúgnak-e, odaérek-e, kész leszek-e a határidővel.
Ellenben sok volt az éhínség. A történelem tantárgy alig tanít boldog időszakokat - és nemcsak azért, mert azokról kevesebbet lehet beszélni.
Ezen kívül... A természetes szelekció működött, sőt, túl nagyon volt... Járványok dúltak; aki nem 100%-osan egészségesen született, az majdnem biztos, hogy meghalt.
Manapság már fejlett az orvostudomány, már túl fejlett - igen, ezt vallom, de ettől függetlenül: a komolyabb bajokhoz kell az orvosi beavatkozás szerintem, akár gyógyszer, vagy más. Torokgyulladásra antibiotikum, erősebb náthára antibiotikum, akkor is, ha komolyan vett kúrával magától gyógyulna - én pl. itt érzek "túlkapást". Ja, és azzal indokolják, hogy a szövődmények ellen. Nade komolyan vett kúra mellett is igen kicsi lenne az esélye a szövődményeknek.
Manapság, az orvostudomány fejlődése kiirtotta a pestist, éltet olyan embereket, akik meghaltak volna (én pl. nem értem volna meg a csecsemőkor végét se); ellenben a túlzott civilizáció egy csomó betegséget járvány méretűvé dagasztott: asztma, allergia, autoimmun betegségek, diabetes, magasvérnyomás-betegség, pszichés betegségek...
Írták előttem, hogy a nevelés fontos. Igen, az is fontos.
De fontosabb talán a környezetvédelem. Környezetünk szennyezése többek között egészségünk rovására megy!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!