Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit csináljak az aftámmal?

Mit csináljak az aftámmal?

Figyelt kérdés
Múlt hét előtti hétvégén voltunk gyógyfürdőben és másnapra kijött egy afta a számban. Állítólag 3-7 nap alatt spontán gyógyul de nekem már több ideje kint van és jelei sem mutatkoznak hogy elmúlna. Sőt egyre mélyebb kráter van a számban. Nem tudok rendesen enni, a húsvéti menüt is csak ímmel-ámmal ettem emiatt, nem tudok rendesen fogat mosni, annyira fáj hogy majd megőrülök ha hozzáér valami. Svédcseppel próbáltam ecsetelni de nem segített. Mit tehetnék még vele?
2011. ápr. 25. 22:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Tudom, mennyire fáj, nekem sokszor van ilyen aftám, én Phlogosol-lal szoktam öblögetni és Septofort tablettát vagy hasonló szájfertőtlenítő cukrot szoktam szopogatni állandóan. Ezzel azt érem el, hogy gyorsabban elmúlik és nem is lesz belőle olyan mély fekély.
2011. ápr. 25. 22:26
 2/8 anonim válasza:
Jó még a b-vitamin és a folsav is. Anyukám adott szegfűszeget és azt szopogattam az is fertőtlenítő hatású, gyorsan el is múlt.
2011. ápr. 25. 22:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Kifejezetten erre való a Carbosan gél. Recept nélkül kapsz a patikában. Ezenfelül javaslom a Tantum Verde mindennapos használatát, kitűnő száj és torokfertőtlenítő, segít abban is hogy megelőzd az aftát és az íngyulladást.
2011. ápr. 25. 23:06
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi, holnap reggel megyek is a patikába. Nekem nagyon ritkán szokott egyébként lenni, nem tudom most miért szenvedek vele ennyit.
2011. ápr. 26. 00:21
 5/8 anonim ***** válasza:
Legtöbbször valamilyen vírusfertőzés okozza, ha a későbbiekben is előjön majd, használd a Tantum Verdét.
2011. ápr. 26. 00:25
 6/8 anonim ***** válasza:
Én ha aftám van az After nevű feloldódó tapaszt használom. He még esetleg aktuális és a másiktól nem múlt el, próbáld ki. Már másnapra jobb lesz tőle.
2011. ápr. 26. 14:25
 7/8 anonim válasza:

Tudja valaki hogy hol lehet ezt az After afta tapaszt beszerezni?Budapesten több patikát is felhívtam és nem tartják! :( Visszatérő aftám van, elég sok mindent kipróbáltam (Chlorhexamed, Phlogosol, Carbosan, Tantum Verde,házi pálinka) sajnos kevés sikerrel....

Köszönöm a választ előre is!

2011. máj. 10. 13:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Itt megrendelheted: [link]
2011. máj. 10. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!