Miért nem fogják fel az emberek, hogy a vírusra nem jó az antibiotikum? Csak a baktériumokra.
szia!
Egyetértek az előzővel. Ameddig a dokim nem fogja fel, hogy az Augmentin nem mindenható, addig az egyszerű ember honnan is tudná?
Kb 3 éve volt tüszős mandulám, azóta 3x szedtem be rá 2 fajta antibiotikumot, de olyanokat pl. hogy Azibiot, ami nagyon erős, 3 szemes gyógyszer. Semmit nem hatott, szerintem nem is bakteriális volt a gyulladásom. Most készülök a fül-orr gégészetre vele, a dokimat elfelejtem egy időre szerintem.
Csak ha a doki mindenre azt írja fel, mit csináljon az a beteg, aki vakon hisz benne? Az úgyis beszedi az antibiotikumot ezredszerre is.
Mert nagyon sokan olyanok, hogy minden bajra gyógyszert akarnak / szednek. Így náthára, megfázásra, stb. is. És mivel azt önmagában nem tudják, hogy az antibiotikum nem jó vírusos fertőzésre, ezért dühösek az orvosra, miért nem adott erős gyógyszert.
Sokan keveset tudnak a saját szervezetükről. Ezzel senkit nem akarok megsérteni, de ezt látom.
00:46! Ennek a lehetősége ésszerű és mértéktartó használattal is fennáll, sajnos! Szinte látom, ahogy az emberek a rezisztens baktériumtörzsek miatt rázzák az öklüket a háziorvosra, biztos nem adott elég jó és erős gyógyszert...
Tényleg keveset tudnak az emberek. De nemcsak a saját szervezetükről, hanem a betegségekről és a gyógyszerekről is!
"ugyanazt írja fel. Szoktam is szólni érte, de azt mondta nincs ezzel baj.. :S Utálom a házidokinkat."
Ő is utál téged. Azért is csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!