Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Meddig tart egy hangszalaggyul...

Meddig tart egy hangszalaggyulladás, illetve hogy zajlik le? Ötödik hete kínlódom vele. Ha az orvost megkérdezem, azt a választ kapom, nem tudja.

Figyelt kérdés
2011. márc. 15. 12:28
 1/8 anonim ***** válasza:

Van lázad? Ha igen, akkor azt ki kell feküdnöd!

Egyébként meg tartsd be az orvos utasításait, még ha nehéz is!

2011. márc. 15. 17:01
 2/8 anonim ***** válasza:

Házi szerek:

méz, fokhagyma, sós vizes gőzölés, és még több langyos folyadék; nekem ez hozta vissza a hangom, bár nem volt gyulladásom.

Biztos, hogy csak a gyulladásod van, és nincsenek csomók, vagy fekélyek a hangszálaidon?

Hallottam valakiről, akinek szintén hangszalaggyulladása volt, és három hónap után jött vissza a hangja. Szóval van még remény.

2011. márc. 15. 18:22
 3/8 A kérdező kommentje:
Neked meddig tartott? Estél vissza közben?
2011. márc. 15. 18:39
 4/8 istvan33lenart ***** válasza:
hány éves vagy? 1 honapnál tovább fennmaradó rekedtséget idősebb korban ki kell nagyon komolyan fül orr gégésznek vizsgálnia. nem akarlak megijeszteni de egy gége tükrözést csináltass.
2011. márc. 15. 19:24
 5/8 A kérdező kommentje:
35 éves vagyok. Megnézték tükörrel, de nem mondtak semmit.
2011. márc. 15. 19:25
 6/8 anonim ***** válasza:
Összesen négy és fél hét. Két hétig hol volt hangom, hol nem, majd jártam a gégésznél, és két hetes beszédtilalmat kaptam. Naponta legfeljebb három rövid mondatot, ha mondtam, majd a közepén öt napig teljesen néma voltam. sajnos ezt elrontották, és nem is sikerült visszaállnom a teljes hallgatásra egészen a végéig. Utána már nem bírtam, de akkor is csak nagyon keveset beszéltem, mire rájöttem, hogy a megoldás kulcsa a sok folyadék. Azóta semmi baj sincs a hangomnak, de máig sem tudjuk, hogy mi volt.
2011. márc. 16. 21:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Mivel most éppen rosszalkodik az e-mailem, ide írom:

a suttogás rosszabb, mint a beszéd, lehet, hogy azért nem javult a hangod. Esetleg egy betűtábla segíthetne, de ha például sokat kell telefonálnod a munkádban, akkor jobb lenne, ha otthon maradnál.

Veszel egy írólapot, lemérsz a szélétől körben 1,5 centimétert, majd felkockázod 3 x 3 cm-es négyzetekre. Ebbe beírod a betűket, majd felragasztod egy kartonlapra. Használatkor sorra rámutatsz a betűkre. Nekem csak a betegségem után jutott eszembe, hogy segített volna egy ilyen eszköz. Gyorsabb, mint az írás, és nézhetik ketten, vagy hárman, ha elég közel állnak. Hátránya, hogy neked a fejre állított betűket kell nézned.

2011. márc. 17. 22:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Hogy vagy most?
2011. márc. 27. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!