Ez most piros csík lenne?
Figyelt kérdés
Valami megcsípte a térdem, vagy megkarcoltam, nem tudom. Kicsit bedúzzadt és olyan mintha a combomon felfelé menne egy piros csík, de nagyon nagyon halvány, és olyan érzés minthahúznák a bőröm. Lehet hogy csak valahogy begyűrtem mikor aludtam ? Vagy mik a piros csík jellemző ? Fáj ?2011. márc. 14. 12:17
1/2 anonim válasza:
„Nemrégiben egy betegem azzal keresett meg, hogy a lábán vörös csík jelent meg, ami terjed felfelé: a közhiedelem szerint ez súlyos betegséget jelez, s ha eléri a szívet, halált okoz. Ez valóban megtörténhetett még az antibiotikumok előtti időkben, ma már azonban jól kezelhető ez a sebfertőzés okozta gond. A megjelenő vörös csík azt a gyulladást jelzi, ami a visszereket vagy a nyirokereket érinti. A gyulladás általában egy seb miatt alakul ki: ha a gyulladást nem kezeljük, vérmérgezés alakulhat ki. A halált a kórokozók vérbe kerülése és a szervezet általános gyulladása okozhatja, nem pedig az, hogy a csík a szívhez ér. Időben el kell kezdeni a megfelelő kezelést: a vörös csík megjelenése tehát fontos figyelmeztető” – hangsúlyozza a háziorvos.
2/2 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen. Este bementünk az ügyeletre és az orvos azt mondta, hogy ha nem megyünk, akkor reggelre meghalok. Sürgősen keress fel egy orvost!!! 15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!