Allergiára valami bevált módszer?
Hm, kicsit furcsának tűnik nekem, amit írsz. A poratka egy állat, annál több van belőle, minél több kajához jut. De nem homokot eszik, hanem szerves anyagokat - például az emberről lehámló hámsejteket. Nem értem, mi köze ennek a főúthoz. Nem lehet, hogy más fajta allergiád is van?
A másik dolog, ami felmerült bennem, hogy talán nem gondoltál minden porforrásra. A függönyöket, szőnyegeket, terítőket is gyakran mosod? Az én szobámban ezért sincs függöny. Milyen párnád és takaród van? Állítólag az atkamentes huzatú párna igen jó, de ha az nincs, akkor azért a tolltöltetűnél jobb a szintetikus töltetű.
A harmadik meg a takarítás. Lehet, hogy pont a takarítással vered fel a port és attól haldokolsz utána. A söprögetés és a száraz portörlés nagyon felkavarja a port. Nekünk atkaszűrős porszívónk van, ami direkt porallergiásoknak jó, de én utálok porszívózni, inkább gyakran mosok fel (olyan gyakran, hogy ne kelljen söpörnöm előtte).
Régi a kérdés, de hátha valakinek hasznos lesz a válasz: a szmogra vagy allergiás. A szmog sokkal nagyobb mértékben károsítja az egészséget, mint amennyire általában számolunk vele. Nem csak allergiát okozhat, hanem komplexen rombolja az egészségi állapotunkat, immunrendszerünket. Mint a cigi.
Legjobb gyógyszered a friss levegő, a növények illata. Amilyen gyakran csak lehet, menj ki a természetbe!
+Immunerősítés: pl. napi fél citrom levét meginni. Mozgás, pl. 2 naponta 1 óra.
Ill. létezik gyógynövénykúra is az allergia ellen: meglepő lehet, de a parlagfű friss hajtásainak fogyasztása segít az allergia megszüntetésében (nem csak tüneti kezelés), függetlenül attól, h mire vagy allergiás, porallergiára is működik. De ez csak abban az esetben igaz, ha a növény teljesen szmogmentes helyről származik. (Az ilyen növény a parlagfűallergiásokból sem vált ki semmilyen allergiás reakciót, csak akkor, ha szmoggal érintkezik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!