Akinél autoimmun sokizületi gyulladást diagnoztizáltak, annál mindjárt az első vérvételnél kiderült, hogy erről a betegségről van szó?
lehet, hogy a húgom is az, még nem tudni
én is e témában olvasgatok most
sajnos az ő vérét elkeverték így nem tudtunk meg semmit
Kedves Kérdező!
Pontosan mi az a gyógyszer, amit szed? Letesztelték PCP-re, SPA-ra, SNSA-ra? Pontosan mik a tünetei?
Jobbulást kívánok és várom válaszát.
Tüneteim: az ujjaim és a lábujjaim fájdalmával illetve merevségével kezdődött. Korábban csak reggel jelentkezett a fájdalom később viszont egész napra merevek lettek az ujjaim és napokig nem bírtam behajlítan őket. Aztán fájdalmas lett a bokám, a téredem, a vállam és a csuklóm is. Általában nem egyszerre mindegyik viszont mindkét oldalon.
Ez kb. hét hónappal ezelőtt kezdődött. Először itthon próbáltam algoflex géllel kenegetni de nem használt. Pár hét után mentem orvoshoz aki indometacinos kenőcsöt írt fel. Ez nem használt. Aztán Voltarent és Xanaxot kellett szednem. Ez sem használt. Közben röntgenen és vérvételen voltam. A röntgen negatív lett. Laborban a vérsüllyedés 7 mm/h, CRP 2.5 mg/l a reumafaktor pedig 60IU/ml. Ez után két diprophos injekciót kaptam amitől egy hónapig nem voltak panaszaim de ezután újra visszatértek. Így megismételték a labort. vérsüllyedés 6, crp 1.8, reumafaktor 133. Ezután immunológiai laborvizsgálaton voltam. Eredményét nem láttam, orvosom azt mondta hogy negatív, nem autoimmun sokizületi. Tehát nem tudom hogy teszteltek-e PCP-re, SPA-ra és SNSA-ra. Viszont ezután Medrolt kellett szednem kb. három hétig. Egy héttel a Medrol abbahagyása után újra fájnak az ujjaim ill. a vállam és a csuklóm bár nem annyira mint korábban. Itt tartunk most, egy hét múlva kell újra orvoshoz mennem aki ismét laborba fog küldeni (ő mondta). Immunolgiai illetve sima laborba és azután valószínű immunológushoz is.
Előre is köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!