Szerda reggel óta szedek antibiotikumot, és azóta folyamatosan hasmenésem van, mit tegyek?
Abba hagyjam a szedést most? Vagy, valahogy húzzam ki a 7 napot, és utána kezdjek el probiotikum kúrát? Vettem be bolus adstringens tablettát, de semmi változás, holnap megpróbálok egyszerre 2-t.
Nem a megfázás miatt van, mert a szedés előtt egy hétig már beteg voltam, és szerdán este jelentkezett először a hasmenés.
A fejem is fáj minden nap, főleg felkelés után még pár órával, utána jobb lesz, mert jó sokat iszok, szédülök is a hirtelen mozdulatoktól, és úgymond be vagyok lassulva is kicsit. Szerintem a folyadékvesztés miatt lehet.
A probiotikumot szedheted az antibiotikummal párhuzamosan is. Az a lényeg, hogy két antibiotikum között szedd be, ne egyszerre. (Legalábbis a Normaflore így írta.)
Antibiotikum kezelést ne hagyd abba idő előtt, legalábbis szerintem a hasmenés nem olyan mellékhatás, ami ezt indokolná. Fontos, hogy a megkezdett kúrát csináld végig, mert anélkül visszatérhet a fertőzés, úgy hogy a rezisztensebb bacik maradnak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!