Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szerda reggel óta szedek...

Szerda reggel óta szedek antibiotikumot, és azóta folyamatosan hasmenésem van, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Abba hagyjam a szedést most? Vagy, valahogy húzzam ki a 7 napot, és utána kezdjek el probiotikum kúrát? Vettem be bolus adstringens tablettát, de semmi változás, holnap megpróbálok egyszerre 2-t.

Nem a megfázás miatt van, mert a szedés előtt egy hétig már beteg voltam, és szerdán este jelentkezett először a hasmenés.

A fejem is fáj minden nap, főleg felkelés után még pár órával, utána jobb lesz, mert jó sokat iszok, szédülök is a hirtelen mozdulatoktól, és úgymond be vagyok lassulva is kicsit. Szerintem a folyadékvesztés miatt lehet.

2011. jan. 30. 00:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A probiotikumot szedheted az antibiotikummal párhuzamosan is. Az a lényeg, hogy két antibiotikum között szedd be, ne egyszerre. (Legalábbis a Normaflore így írta.)

Antibiotikum kezelést ne hagyd abba idő előtt, legalábbis szerintem a hasmenés nem olyan mellékhatás, ami ezt indokolná. Fontos, hogy a megkezdett kúrát csináld végig, mert anélkül visszatérhet a fertőzés, úgy hogy a rezisztensebb bacik maradnak meg.

2011. jan. 30. 00:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Ne hallgass az első válaszolóra!Ha holnapra se múlik a hasmenés hívd fel az orvost aki felírta(bár az sem biztos pont)....hagyd abba a szedését.Én 2 évvel ezelött elmentem a nőgyógyászhoz,mert gyulladásom volt.Felírt egy gyógyszert amit 10 napig kellett szednem(sumamed),már a második nap hasmenésem volt,1hét után felhívtam hogy még mindig megy a hasam,mire ő"szedje csak tovább,ez a gyógyszer mellékhatása"hát én szedtem.Ezek után 4 hónapig tartó hasmenésem volt,többször vitt el a mentő,olyan beteg voltam,egyértelműen a gyógyszer tette tönkre a szervezetet,ezt több orvos is megállapította.Megtükröztek alul-felül,és közölték hogy tönkretette a gyomromat,és a beleimet,pontosabban a bélflórámat.Sok kellemetlen vizsgálatokon kellett részt vennem,a mai napig gyógyszert kell szednem,53kg voltam most 47vagyok,nem ehetek már igazi magyaros kajákat(jó fokhagymás,hagymás),ehelyett diétáznom kell,és közölte a dokim hogy hosszú év mire vissza lehet állitani a bélflórámat.Mindössze egy r*hadt gyógyszer miatt,tönkre ment a szervezetem.Ez persze csak velem történt,veled nem biztos hogy megfog.De az biztos,ha legközelebb is antibiotikumot kell szednem és hasmenésem lesz,én nem hallgatok az orvosra,azonnal abbahagyom!
2011. jan. 30. 09:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Az antibiotikum tönkreteszi a bélflórát, ezért kell a probiotikumot szedni vele együtt, és még egy ideig utána. Továbbá az élőflórás kefír is sokat segít.
2011. jan. 30. 09:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Annyival kiegészíteném én is, hogy mindenképp beszélj az orvossal, hiszen a hasmenés mellékhatás, ami azért nem jó, és a gyógyszer hatását is befolyásolhatja, hiszen így lehet a nagy része fel sem szívódik rendesen.
2011. jan. 30. 10:55
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem mész el az orvoshoz,ahelyett hogy kiemeled a kérdésed?!
2011. jan. 31. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!