Torokfájásra megoldás?!
Figyelt kérdés
Tehát kb. 3 havonta mindig megfájdul a torkom, de más bajom sosincs. Mindig úgy történik, hogy érzem, amint az orromon vett levegő valahogy a torkomra megy és ettől kiszárad és meg is fájdul, aztán egy néhány nap után megint minden jó. Lehet valami köze ennek ahhoz, hogy a mandulámat kiszedték még gyerekkoromban, hiszen úgy tudom annak a feladata az ilyen dolgok megakadályozása főleg toroknál. Van valami megoldás, megelőzés? Tegnap is lefeküdtem és tudtam, hogy megint ez lesz, mert már megint éreztem ahogy a "torkomra veszem a levegőt" és reggelre meg is fájdult rendesen a torkom.2011. jan. 26. 19:50
1/4 anonim válasza:
Szia, látom épp most irtad a kérdést, gyorsan megpróbálok jó ötletet adni neked. Az én javaslatom, először is próbáld meg teljesen elhagyni az összes tejterméket!!!! Aztán ha ez megvan, akkor minden olyan ételt, amiben cukor van, vagy lehet. Egyél sok nyers zöldséget, karalábét, répát, uborkát, cukkinit, salátákat, ezek lugositanak, jobb lesz a közérzeted is tőlük, és jobb lesz az emésztésed is. A lugositás azért fontos, mert ha ilyen gyakran van egészségügyi problémád, akkor feltehetőleg el vagy savasodva ( és ez nem ugyanaz mintha sok lenne a gyomorsavad) amiből következik hogy gyenge az immunrendszered. Ezt erősiteni elsősorban az egészségesebb táplálkozással lehet, és lehet jó minőségü táplálékkiegészitőt szedni, mi a Lenkei-féle multit szedjük régóta, és azóta már nem vagyunk betegek soha.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsot, de az igazat megvallva az étrendem nagyon is rendben van (mondjuk tejet iszom) és szedek nagy dózisú vitamint is, ezeket mind sportból kifolyólag. Nincs is semmi más bajom, kivéve ezeket a torokfájásokat, ezért is gondoltam arra, hogy ezek nem csak egyszerű megfázások, hanem valami más dolog áll a hátterében. Ha van ötleted kérlek írj!
2011. jan. 26. 20:52
3/4 anonim válasza:
Idegi oka lehet, hogy mindig visszatér a torokra való lélegzetvétel. Ez egy rossz reflex, amitől nem egyszerű megszabadulni. Talán egy nagyon súlyos titok nyomja a szívedet, amit senkinek sem akarsz kiadni.
4/4 A kérdező kommentje:
Tehát akkor azt mondod, hogy ez egy berögzült reflex miatt van? Mert hogyha mondjuk csak ilyen kis szippantásokat csinálok, akkor nem megy a torkomra, viszont úgy nem lehet hosszútávon lélegezni:D
2011. jan. 26. 21:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!