Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mikor a legfertőzőbb egy...

Mikor a legfertőzőbb egy betegség?

Figyelt kérdés

Férjem hétfőn ágynak esett 39,8 fokos lázzal, ami semmilyen gyógyszer hatására nem akart lejjebb menni. Este már az ügyeleten kapott injekciót, de az is csak kicsit és kevés ideig vitte le a hőjét. Ez kb. szerdáig volt így, akkor már csak hőemelkedése volt, de estére előjött egy iszonyú torokfájás és azóta is köhög, nem is kicsit.

Azért aggódom, mert 2 hónapos a kisbabánk, én meg szoptatok, szóval nem lenne jó, ha bármelyikünk is elkapná. Eddig talán megúsztuk, bár szegény babánknak ma 38 fokos volt a hője (nem akarom elkiabálni, eddig nem romlott).

Meddig kell még aggódnom?

2011. jan. 21. 15:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez teljesen egyedi, betegésgtől függ, hogy mikor fertőz és meddig. Ebből nem lehet megmondani, amíg beteg, addig elvileg fertőzhet is, sőt még tünetmentes időszakban is.
2011. jan. 21. 16:04
 2/9 tilka ***** válasza:
Influenzának hangzik - az a tünetek megjelenése előtt egy nappal utána meg hét napig fertőz. Jobbulást neki, ti meg vigyázzatok ne kapjátok el.
2011. jan. 21. 22:01
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

Egyenlőre megúsztuk, de még óvatosak vagyunk.

2011. jan. 23. 14:06
 4/9 anonim ***** válasza:
Sziasztok, sajnos nagy tévedésben van minden válaszadó, ugyanis a betegségeket csak akkor kaphatja el valaki, ha legyengül az immunrendszere. Ezért az a feladat, hogy vitaminokkal kell megerősiteni azt, akkor nincs mitől félni. Persze nem a gyógyszertáriakra gondolok, hanem a valóban hatásosakra, mint a Vitaminkirály, vagy a dr. Lenkei féle vitaminokra. Ezeket folyamatosan szedve erős is marad a szervezet, és akkor lehet ezer beteg körülötted, nem tudsz lebetegedni, mert az immunrendszered már tud védekezni.
2011. jan. 23. 19:37
 5/9 A kérdező kommentje:

Ettem is a gyümit, a frissen facsart narancslevet, a savanyúkáposztát meg a fokhagymát.

A dr. Lenkeiről nem vagyok valami jó véleménnyel. Csak rosszat hallottam róla. Meg a tablettás vitaminoknál mindenképpen jobbak a természetes források. Mondjuk a C vitamint azt szedtem. Még a babának is adtam cebion cseppeket.

2011. jan. 23. 20:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia, ujra én. A Lenkei féle vitaminok már 8. éve vannak a piacon, azóta sok ezer ember szedi őket, és csupa jó tapasztalat van. Ha ugy vagy rossz véleménnyel egy készitményről hogy ki sem próbáltad még, csak felülsz olyan pletykáknak amik lehordják, akkor te nem vagy hiteles. Az én családom már a megjelenése óta szedi ezeket a vitaminokat, amik sokkal nagyobb mennyiségeket tartalmaznak mint a gyógyszertári társaik, ezért sokkal hatékonyabbak is. Persze a vitaminokkal kapcsolatos rémhirek még mindig köztudatban vannak, és ez azért van igy, mert a legtöbb ember nincs tisztában a tudomány eredményeivel, elhisz mindent azoknak, akiknek nem is érdeke hogy a vitaminok a piacon maradjanak. Lenkei doktort a vallása miatt bántják, annak a vitaminokhoz semmi köze. Tavaly pert is nyert az ÁNTSZ-szel szemben, érdekes, még a tv-ben is volt riport, hogy a nagy ÁNTSZ bevizsgáltatta a vitaminokat, meg hogy ne szedjenek az emberek ilyen nagy dózisu vitaminokat, mert veszélyes.

Az igazság az, hogy a vitaminok éppen olyan természetes anyagok mint az élelmiszerek, hisz csak élő anyagból lehet előállitani vitamint. A baj az, hogy táplálkozáson keresztül már régen nem tudsz hozzájutni a kellő mennyiségekhez, ezért létfontosságu hogy pótold ezeket. Nem mindegy viszont hogy milyen a készitmény. Ahogy emlitettem a vitamin az vitamin, a hozzáadott adalékanyagok leronthatják a hatását. A másik, hogy a gyógyszeripar által csak a minimális hatóanyagot tartalmazó készitmények vannak támogatva, mert ők semmiképp sem akarják hogy csökkenjen a gyógyszerfogyasztás. Mert bizony aki ilyen összeállitásokat szed mint pl. a Lenkeis, az számithat rá, hogy kisebb nagyobb problémái rövid időn belül megszünnek, aki pedig egészségesen kezdi el szedni megelőzés okán, az sokkal jobban ellenáll majd a betegségeknek. Hát igy van ez, kedves kérdező, ne haragudj, nem kioktatni akartalak, csak felvilágositani. Ha valamiről rosszat hallasz, inkább nézz utána, kérdezz utána más forrásból is, mert különben kimaradsz egy olyan történelmileg is fontos pillanatból, amikor megváltozik sok-sok ember világnézete, gondolkodása, nem lesznek már olyan könnyen megvezethetők, mert már saját magukat képezve önállóan is tudnak dönteni sorsukról, nem mennek vakon a birka tömeg után. jó egészséget, és sok boldogságot kivánok a gyermek neveléséhez, üdv.

2011. jan. 24. 11:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Még valami, a láz az nem egy rossz dolog, nem kell csillapitani, hiszen ezzel nem segitjük a szervezet gyógyitó mechanizmusát. A láz pontosan azt jelzi, hogy a szervezet szembeszállt a kórokozókkal, ha csillapitjuk akkor csak lassitjuk ezt a folyamatot. Sajnos ezt sem mondják az orvosok, nem tudni miért, inkább lázcsillapitó gyógyszereket adnak. Inkább hagyni kellene hadd dolgozzon a testünk, ha 40 fok fölé megy, akkor persze egy ülőfürdő jól jöhet, fél órán belül az is leviszi a lázat. Egy beteg szervezetnek az a legjobb, ha ilyenkor semmiféle ennivalót nem kap, csak tiszta vizet, de azt jó sokat, és megfelelő mennyiségü vitamint. Hamarabb rendbejön valaki ha ezt teszi, mintha telenyomják szintetikus gyógyszerekkel, aztán csodálkoznak ha nem javul az állapot, még sok esetben vissza is esik, hisz a gyógyszereknek rengeteg mellékhatása van.
2011. jan. 24. 11:44
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi az információkat.

Azt tudom nagyon jól miért van láz és, hogy nem jó azonnal gyógyszerekhez nyúlni. Csak fent láthattad, hogy 39,8 fokos láza volt, ami még injekció hatására se ment le 39 fok alá. És még az a kis csökkenés se tartott sokáig. 38,5 körülig gyógyít, utána huzamosabb ideig veszélyes is lehet. Én tavaly hagytam sokáig 39 fokon, lett is egy szép kis szövődménye, amire mire rájöttünk micsoda, azt hitték, hogy agyvérzés, agyérgörcs, stb. (29 évesen), ugyanis olyan szédülésem volt, amit az ellenségemnek sem kívánok. Mentő vitt a kórházba, mert ők sem tudták mi bajom. Amúgy már évekig még náthás sem voltam, szóval nem hinném, hogy gyenge lenne a szervezetem.

Nem aggasztana még ez a durva betegség sem, ha nem lenne velünk egy fedél alatt a 3 hónapos babánk. És azért is volt ilyesztő, mert a csapból is a sok rohadt betegség folyik. Aminek tudom, hogy a fele rémhír, de nem akarok kockáztatni a baba miatt. Mi pl. a H1N1 oltást se adattuk be még tavaly sem, mert tudjuk, hogy inkább a pénz miatt van. Akik meghaltak, azok sem haltak volna meg, ha nincs épp más bajuk, vagy akár ráteszik őket arra a spéci lélegeztetőre, amiből világszerte tele vannak a kórházak, csak itt ment a vita a megvásárlásáról, hagy ne mondjam miért.

Talán ettől egy kicsit jobban képben vagy a gondolkozásomról. Kérlek, hogy valóban ne ítélj, csak azért mert leszóltam a Lenkeit. Nem olyanoktól hallottam az infót, akik nem értenek hozzá. Amúgy valóban káros a sokkal több vitamin, kivéve talán a C vitamint, mert azt úgy is kipisiled.

És hiába olvasok jobban utána, mert egyik ezt írja, másik azt. Abból még nem lehet eldönteni. És azért mert most nincs negatív mellékhatása, nem lehet tudni, hogy akár évtizedekkel később mi lesz. Persze kihangsúlyozom, hogy nem biztos, hogy nekem van igazam, de nem kockáztatok.

Egyet értek azzal is, hogy a normális, otthon készített ételekben, vagy a friss zöldségekben gyümölcsökben nem hogy kevesebb vitamin van, mint régebben, de akár még plusz trutyi is lehet benne, de talán még mindig jobb, mint a szintetikusan előállított tabletták.

2011. jan. 24. 12:30
 9/9 tilka ***** válasza:

szerintem nem kell magyarázkodnod igazad van. Örülök, hogy írtál a lázról is, legalább nem marad megválaszolatlan az előző félelmetes tévedés.

főleg kismamák ne higgyék el, hogy a láz jó - fejlődési rendellenességet okoz.

Az igaz, hogy mindenre antibiotikumot adni káros - főleg, hogy a legtöbb légúti fertőzés vírusos -így több a kár mint a haszon, de azért ha beverem téglával a fejem nem természetgyógyászhoz fogok menni. Szóval ésszel, van középút megvan az igaza a természetes megoldást mondóknak és az orvosoknak.

2011. jan. 24. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!