Vérvizsgálattal ki lehet mutatni, hogy átestem-e a H1N1-en? Ha igen, hol és mennyiért csinálják?
Igen, de ha túlélted, senkit nem fog érdekelni. Az "influenzaszerű tünetekre" egyből rámondják, hogy H1N1, pedig az sem biztos, hogy influenza, az meg pláne nem, hogy az új, és nem a hagyományos.
A vizsgálat tavaly olyan 18 ezer Ft körül volt, de nem tudom, hol csinálják.
Viszont: attól, hogy tavaly volt ilyened, az ideit is simán elkaphatod, mert az influenza vírusa pár hónap alatt mutálódik.
Én majdnem lábon elvittem, a barátnőm azért nyomta egy ideig az ágyat, de egyikőnk se halt bele...
Fölösleges pénzt fizetni érte. Az antitesteket ki lehet mutatni, na de minek?
Vírus ellen nem lehet védettséget szerezni. Az influenzában pont ez a veszélyes, hogy pár hónap alatt könnyedén mutálódik.
A tavalyi vakcina jóformán csak a tavaly előtti betegség ellen védett (amit nagy eséllyel nem is kapnál meg, hiszen talán már nem is létezik) így a H1N1 vírus, ami tavaly volt, nagy valószinűséggel nem is létezik. Ha beoltanak, könnyedén elkaphatod rá három nap múlva, mert mire előállítják a vakcinát, a vírus mutálódik, és a vakcina könnyen lehet, az ég világon semmit sem ér.
Én a helyedben nem adnék be oltást nekik. Inkább szedjetek vitamint, vigyázzatok a jó kedélyre (ez is fontos ám!) és ha bármelyik gyerek rosszul érzi magát, inkább dugd ágyba, pihenjen, sokkalta többet segítesz ezzel.
Influenza esetén a legrosszabb, amit tehetünk, hogy betegen elmegyünk dolgozni/iskolába. Mondjuk sajnos sokszor nem megoldható :( De a gyereknél még igen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!